در مقاله ی برترین نوع از سقفهای عرشه فولادی (بخش اول) به بررسی برخی از انواع سقفهای برتر در عرشه فولادی پرداختیم. در این مقاله به بررسی و شرح ادامه ی انواع سقفها میپردازیم. تا پایان مقاله با آهن ملل همراه باشید.
انواع سقفهای برتر در عرشه فولادی
در این مطلب به مابقی انواع سقفهای برتر در عرشه فولادی میپردازیم.
استفاده از تیرهای اصلی و تیرکهای کوتاه
روش تیرکهای کوتاه دارای قابلیتهایی چون کاهش ارتفاع کلی ساختمان و کاهش ضخامت سقف میباشد، که برای سقف سازی از آن استفاده میشود.
در گذشته سیستم سقف سازی، توانایی جایگذاری مناسب برای لولهها و کانالهای تاسیساتی را نداشت.
در واقع عبور لولهها و کانالها از زیر سقف انجام میشد که برای انجام این عملیات، لازم است سوراخ هایی در تیرهای بتنی ایجاد شود.
زمانیکه این روش اختراع شد، به عنوان یکی از مطرح ترین روشهای سقف سازی، مورد استقبال زیادی قرار گرفت.
یکی از مزیتهای روش تیرهای اصلی و تیرکهای کوتاه، توانایی عبور کانالها و لولهها از فضای بین تیرهای اصلی، دال بتنی، تیرکها و تیرچهها میباشد.
سقف مجوف ساخته شده با بلوک های توخالی
این روش شباهت بسیار زیادی به سقف سازی به روش تیرچه بلوک دارد.
در این روش از تیرهای بتنی پیش ساخته همراه با بلوکهای سفالی یا بتنی، استفاده میشود. این بلوکها شبیه قالبهای درجا عمل میکنند که باعث میشود سازه برای تمام عمر داخل سقف باقی بماند.
مکان قرارگیری این بلوکها بین نوارهای باریک میباشد که پس از عملیات بتن ریزی درجا، تیرچهها تشکیل داده میشود..
نوارهای باریکی مابین بلوکها وجود دارند که در پایین سطح مقطع توسط میلگردهای کششی تعبیه میشوند.
میلگردهای کششی، نوعی مقاومت کششی برای مقابله با وزن سقف و بارهای اعمالی ایجاد میکند.
سقفهای پیش ساخته پس کشیده
این نوع سقف بدون نیاز به ستون های نزدیک به هم، قابلیت پوشش دهانههای بزرگ را دارد. همچنین شامل قطعاتی پیش ساخته با ظاهری هرمی شکل و غلاف هایی برای عبور کابل های پیش تنیدگی میباشند.
این روش به گونه ایست که بر روی داربستهای موقت چوبی یا فولادی، قطعاتی پیش ساخته قرار میگیرند. سپس بین واحدهای پیش ساخته، محل هایی قرار داده میشود که با استفاده از دوغاب سیمان پر شده و در نهایت اتصال بین آنها برقرار میشود.
در مرحله ی بعدی تیرهای بتنی درجاریز در دو جهت قائم بر روی کلاهکهای قطعات پیش ساخته اعمال میشود.
هنگامی که بتن درجا به میزان مقاومت فشاری موردنیاز میرسد کابلهای پیش تنیدگی در دو جهت عمود بر هم، از داخل غلافهای قطعات رد میشوند. سپس پس از کشیده شدن کابلها، در محل خود محکم میشوند.
فرآیند تولید دال بتنی سقف
در واقع این روش، روشی بسیار خاص، برای اجرای سقف های پیش ساخته به شمار میرود. خلق این روش در کشور بریتانیا میباشد.
فرآیند تولید دال بتنی سقف به شرح زیر است.
- برای تولید دال بتنی ابتدا فوندانسیون ساختمان اجرا شده سپس ستونهای بتنی که تا ارتفاع 3 سقف معمولا ادامه داده میشوند، نصب یا اجرا میشوند.
اجرای ستونها میتواند به صورت پیش ساخته یا درجا ریز باشد.
- در مرحلهی بعدی، سقفهای طبقات مختلف بر روی هم و یکی پس از دیگری، ساخته میشوند.
پس از پایان یافتن ساخت هر سقف، جداساز مناسبی بر روی آنها قرار میگیرد. پس از آماده شدن سطح زیرین برای اجرای سقف بعدی، در تراز بندی عملیات بتن ریزی به سادگی بیشتری انجام میپذیرد.
در روشهای قبلی هنگام قرارگیری سقفها در تراز زمین لازم است از شمع بندی و قالب بندی استفاده میشود، اما در این روش نیازی به استفاده شمع بندی و قالب بندی وجود ندارد.
- برای بالا کشیدن سقفها، جکهای ویژهای بر سر ستونها قرار داده میشود سپس با استفاده از کابل و قلابهای قرار گرفته بر روی سقفها، به بالا کشیده میشوند.
- سقف بام نسبت به مابقی سقفها سریعتر بلند میشود و در بالاترین نقطه ستونها، به صورت موقت قرار میگیرند.
سپس مابقی سقفها را تا زیر سقف بام بالا می آورند و در آنجا نگه داشته میشوند.
- در این قسمت مجددا ارتفاع ستونها افزایش پیدا میکند. سپس ستونهای مربوط به طبقات 4، 5 و 6 در موقعیت خود اجرا میشوند و جکها در انتهای ستونها مجددا نصب میشوند.
- عملیات اجرایی ذکر شده در بالا تا زمانی انجام میشود که سقف بام در محل خود نصب شده و مابقی سقفها در موقعیت نهایی خود قرار بگیرند.