گزارش و تحلیل هفتگی بازار آهن و فولاد + ویدئو
گزارش هفتگی بازار آهن و فولاد شرکت آهن ملل به عنوان برترین مرجع به روز و دقیق به منظور بررسی و آگاهی از نوسانات رخ داده در این بازار در دسترس همگان قرار داده می شود. شما می توانید علاوه بر مشاهده نمودار قیمت دلار و میلگرد در هفته، از ویدئوی آن نیز دیدن کنید. با ما همراه باشید تا مجموعه رخدادهای هفتگی بازار آهن، طلا و دلار را به گونه ای دیگر ببینید و بشنوید.
تحلیل و گزارش هفتگی بازار آهن در هفته اول شهریورماه سال ۱۴۰۳
به دلیل گرمای هوا، مصرف برق افزایش داشته است. در همین راستا مدیرعامل شرکت توانیر گفتند: «همه نیروگاههای کشور با حداکثر توان تولید در مدار قرار دارند، ولی پاسخگوی افزایش حدود ۱۵ درصدی مصرف برق نیستند.»
این کمبود برق ناشی از ناترازی انرژی، باعث قطعی مداوم برق شده و به واحد های تولیدی آسیب جدی وارد کرده است.
اما در بازار آهن و فولاد
همانطور که هفته پیش بینی کردیم، این هفته خبر خاصی در بازار آهن نبود. قیمت اکثرا مقاطع ثابت بود؛ هر چند در حوزه میلگرد و نبشی نوسانات افزایشی داشتیم، ولی روند کلی بازار ثابت گزارش شد.
آیا قصد خرید ورق سیاه دارید؟
وضعیت جهانی بازار فولاد هم اوضاع خوبی ندارد. آماری که چند هفته گذشته از وضعیت تولید و صادرات فولاد در آسیا منتشر شده بود، نشان می دهد تولید و صادرات فولاد روند نزولی داشته است. البته صادرات مواد اولیه تا حد خیلی کمی رشد داشته، اما محصول نهایی کاهشی بوده است.
وزیر راه و شهرسازی گفتند «اگر قرار است در بیابان ها مسکن ارزان بسازیم باید بستر زیر ساختشان فراهم باشد که نیاز به ورود بخش خصوصی است.» اگر در عمل این اتفاق بیفتد می تواند تحرکی در بازار مصالح ایجاد کند و زمینه ساز افزایش تقاضا در حوزه آهن نیز بشود، ولی تا این طرح عملیاتی شود، وضعیت بازار در رکود باقی می ماند.
با توجه به تعطیلی های هفته آینده بازار آهن تحرک جدی نخواهد داشت و می توان گفت بازار نیمه تعطیل خواهد بود.
قصد خرید میلگرد ذوبی دارید؟
سوالات متداول و پیش بینی قیمت آهن در هفته آینده
در این هفته مقاطع فولادی چه تغییراتی را پیش رو داشتند؟
قیمت اکثرا مقاطع ثابت بود؛ هر چند در حوزه میلگرد و نبشی نوسانات افزایشی داشتیم، ولی روند کلی بازار ثابت گزارش شد.
روند بازار در هفته آینده چگونه خواهد بود؟
با توجه به تعطیلی های هفته آینده بازار آهن تحرک جدی نخواهد داشت و می توان گفت بازار نیمه تعطیل خواهد بود.
گزارش بازار آهن هفته پایینی مرداد سال ۱۴۰۳
طی ماه گذشته، صادرات فولاد کشورهای ترکیه و چین افزایش داشته که این افزایش، چشمگیر نیست؛ اما در خصوص صادرات فولاد ایران، با توجه به مسائل و مصائبی که مربوط به چندنرخیبودن نرخ ارز و برگشت آن هست، صادرکنندههای ایرانی با مشکلاتی مواجه هستند. در واقع، همهجای دنیا اگر تقاضایی در بازار داخلی وجود نداشته باشد، از صادراتشان حمایت میکنند و موانع را برمیدارند، اینجا اما چالشهای زیادی در مسیر صادرات وجود دارد؛ از موضوع کارت بازرگانی گرفته تا گمرک و برگشت ارز و … .
در بازار داخلی هم، همانطور که هفته قبل پیشبینی کرده بودیم، اتفاق خاصی نیافتاد. انتظار تحرک خاصی نیز نباید داشته باشیم؛ اقتصاد ایران، بلاتکلیف و سردرگم است و رها شده. بازار، روند باثباتی داشت؛ هرچند بعضاً نوسانات کاهشی جزئی را تجربه کرد که تحت تأثیر فراز و نشیب نرخ دلار بود. در حال حاضر، با مازاد تولید و تقاضای محدود مواجهیم.
پیشبینی احتمالی ما برای هفته آینده نیز به این شرح است: به دلیل تعطیلی روز یکشنبه، بازار تا روز دوشنبه، نیمهتعطیل خواهد بود و از روز دوشنبه تا پنجشنبه، ثبات قیمتها را شاهد خواهیم بود. حتی اگر قیمت دلار هم افزایشی بشود و قیمتها تحت تأثیر آن افزایشی شود، باز هم نمیتواند تأثیری بر تحرک بازار داشته باشد.
گزارش بازار آهن هفته چهارم مرداد سال ۱۴۰۳
نه فقط در ایران، بلکه وضعیت کلی بازار فولاد در جهان رکودی شده است. دو-سه سالی هست که تقاضای فصلی بازار آهن نغییر کرده است. معمولا به علت کسری بودجه، از توسعه پروژه های عمرانی کم میکنند و اعتبارات آن را در حوزه دیگری خرج میکنند. پروژههایی مثل توسعه شهری، معابر و بزرگراهها، سدسازی، پلسازی، شهرکسازی و … . نتیجه این میشود که عوامل وابسته به آن، مثل آهن و سیمان و … دچار رکود میشوند.
در این شرایط، بازارسازها مجبورند خودشان به بازار جو بدهند و ایجاد نوسان کنند تا خرید و فروش انجام شود. از طرفی بورس کالا هم با استقبال همراه نیست، از طرف دیگر خامفروشی هم کم نیست؛ یعنی به جای فروش محصول نهایی، مواد اولیه فروخته یا صادر میشود. به هر حال، سرمایهی تولیدکننده باید برگردد.
باعث شده تا اکثراً منتظر واکنش ایران علیه اسرائیل بمانند.
همانطور که ذکر شد، شاهد تغییر فصل تقاضا در بازار آهن هستیم و به چند دلیل، انتظار میرود سه ماهه آخر سال، بازار از رکود خارج بشود:
- نخست، تکلیف انتخابات آمریکا مشخص شده و احتمالاً تا قبل از انتخابات، حماس و اسرائیل به توافق آتشبس خواهند رسید.
- آذرماه، زمان تعیین بودجه سال ۱۴۰۴ هست. معمولاً در آن ایام، نرخ دلار افزایشی هست که می تواند خریداران را تحریک کند.
- انباردارها ترجیحاً خریدهای خود را قبل از تعطیلات سال نو انجام میدهند
پس، حجم تقاضا افزایش پیدا خواهد کرد. برای هفته آینده نیز اگر ایران، اقدامی علیه اسرائیل نداشته باشد، کماکان روند بازار ثابت با نوسانات جزئی خواهد بود.
گزارش بازار آهن هفته سوم مرداد سال ۱۴۰۳
همانطور که هفته قبل گفتیم، روند کلی بازار ثابت است؛ به جز دو روز ابتدایی هفته که تحت تأثیر قیمت ارز، نرخ مقاطعی همچون میلگرد و تیرآهن و بعضاً ورق افزایشی شدند. کمشدن ساعات کاری بانکها و تعطیلی در برخی استانها باعث شد تا تقریباً هفته کمرونقی در بازار آهن داشته باشیم.
در حال حاضر، ناترازی نظام عرضه و تقاضا، سیاستهای انقباضی در تجارت بینالمللی فولاد، انتخابات و روزهای جایگزینی دولت، رکود در صنعت ساخت و ساز و توقف پروژههای بزرگ عمرانی و … زنجیره تأمین فولاد را در تمام حلقهها، از بخش معدن و تولید تا سطح عرضه، با مشکلات متعدد مواجه کرده است.
انتظار رونق در این شرایط، منطقی نیست تا تکلیف مواردی که گفته شد، تعیین بشود. برای هفته آینده نیز انتظار ثبات قیمتها را داریم؛ هرچند، تنشهای منطقهای میتواند منجر به نوسان قیمت بشود، اما دیگر خریدار را وسوسه نخواهد کرد. نظر شما دربارهی بازار فولاد، اقتصاد کشور، دلار و … در سال آینده چیست؟
گزارش بازار آهن هفته دوم مرداد سال ۱۴۰۳
پیشتر گفته بودیم که مسئله قطعی برق باعث شده تا تولید و تحویل محصولات فولادی و سیمان با تأخیر مواجه شود؛ تا جایی که سیمان کمیاب شده و هنوز به فصل سرما نرسیدیم که خبری منتشر شد، مبنی بر این که امسال احتمالاً خیلی زودتر درگیر مسئله قطعی گاز صنایع خواهیم شد. این در حالیست که ایران، صادرکننده برق و گاز است!
این هفته، بورسکالای ایران در ابلاغیهای اعلام کرد که از روز شنبه تا اطلاع ثانوی، خرید محصولات آهن اسفنجی و شمش بلوم برای تمام مشتریان دارای کد بورسی مجاز است. به این ترتیب، سرمایهگذاران و شرکتهای بازرگانی میتوانند این محصولات را از تابلوی بورسکالا خریداری کنند. با این حال، نرخ معاملات شنبه هفتهای که گذشت در مقایسه با هفته قبلش کاهش داشت.
از اواسط هفته گذشته، روند بازار طوری بود که میل به افزایش داشت و با افزایش نرخ دلار از روز دوشنبه، نوسان افزایشی شدت گرفت تا روز چهارشنبه، تحت تأثیر ترور اسماعیل هنیه در تهران، قیمت ها پرواز کرد و بازار قفل شد! در واقع خرید و فروش آنچنانی صورت نگرفت تا بازار از جوّ این اتفاق خارج بشود. هرچند که ترکشهای این اتفاق، ممکن است ماهها ادامه داشته باشد؛ در نتیجه، بعید به نظر میرسد به این زودیها با کاهش شدید قیمتها مواجه باشیم. طبق روال دو سال رکودی گذشته، روند تقاضای آهن از فصل گرما به فصل سرما منتقل شده! بعید نیست امسال هم بعد از شهریور، کمکم شاهد افزایش تقاضا و قیمتها باشیم. مسائل منطقهای هم ممکن است مزید بر علت شود.
پیشبینی احتمالی ما برای هفته آینده، این است که قیمتها اغلب ثابت باشند و مقاطعی که روز چهارشنبه افزایش هیجانی داشتند، ممکن است با کاهش جزئی همراه باشند؛ مشروط بر این که شاهد اتفاقات سیاسی عجیبی نباشیم که منجر به افزایش نرخ ارز بشود.