گزارش و تحلیل هفتگی بازار آهن و فولاد + ویدئو

گزارش هفتگی بازار آهن و فولاد شرکت آهن ملل به عنوان برترین مرجع به روز و دقیق به منظور بررسی و آگاهی از نوسانات رخ داده در این بازار در دسترس همگان قرار داده می شود. شما می توانید علاوه بر مشاهده نمودار قیمت دلار و میلگرد در هفته، از ویدئوی آن نیز دیدن کنید. با ما همراه باشید تا مجموعه رخدادهای هفتگی بازار آهن، طلا و دلار را به گونه ای دیگر ببینید و بشنوید.


تحلیل و گزارش هفتگی بازار آهن در هفته دوم خرداد ماه سال ۱۴۰۲ 

گزارش هفتگی بازار آهن در هفته دوم خرداد ماه سال ۱۴۰۲

این هفته، بازار روند ثابت و رو به کاهشی داشت، در بورس کالا هم برای فلزات، عرضه زیاد و تقاضای کم ثبت شد. اما این کاهش ها را می توان به عنوان آرامش قبل از طوفان نام برد؛ چرا که با اعمال محدودیت برق صنایع از اواخر خرداد و اجرای برنامه‌های وزارت نیرو، به نظر می‌رسد این شرایط کاهشی در قیمت مقاطع فولادی خیلی پایدار نبوده و شرع شوک افزایشی به بازار در تابستان خواهد بود. هر چند محدودیت‌های امسال، احتمالاً کمتر از سال گذشته خواهد بود.

آیا قصد خرید ورق سیاه دارید؟

شما می توانید با مراجعه به سایت آهن ملل و صفحه ورق سیاه، به آسانی و در سریغ ترین روش ممکن به قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه اصفهان دسترسی داشته باشید. آهن ملل مکانی برای خرید مطمئن و بی درد سر

اما نکته ای را در اقتصاد ایران شاهد هستیم که بازار فولاد هم از آن مستثنی نیست؛ زمانی که قیمت ها کاهشی می‌شود، خریداران منتظر کاهش بیشتر هستند و خرید نمی کنند و متاسفانه از آنجایی که روند کاهشی ادامه دار نیست، به محض تغییر روند، شروع به خرید می کنند. جالب اینجاست که اون موقع تولیدکننده ها فروش را می‌بندند؛ پس وقتی بازار کاهشی است، اگر قصد خرید دارید، بخرید! چون هیچ ارزان‌شدنی ماندگار نیست.

یک آماری هم منتشر شده مبنی بر اینکه خوشبختانه، بررسی گزارش‌های ماهانه شرکت‌های فولادی در اردیبهشت ماه حاکی از آن است که اکثر شرکت‌ها بهبود درآمد عملیاتی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت کردند.

قصد خرید میلگرد ذوبی دارید؟

آهن ملل به عنوان معتبرترین فروشگاه اینترنتی آهن آلات در ایران، قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان را به صورت روزانه آپدیت می کند و شما عزیزان می توان با مراجعه به این صفحه و بررسی قیمت ها، خریدی مطمئن را تجربه کنید.

خبر دیگر این که ایران با تولید ۳.۱ میلیون تن فولاد در ماه آوریل ۲۰۲۳ مصادف با فروردین ۱۴۰۲، جایگاه هشتم جهان را از آن خود کرد. هفته آینده با توجه به تعطیلات، به نظر می‌رسد که تغییر آنچنانی در قیمت ها شاهد نباشیم؛ مگر اینکه سیگنال خبری به بازار ارسال شود. در نتیجه، همین روندی که این هفته داشتیم را برای هفته آینده روز سه شنبه متصور هستیم.


سوالات متداول و پیش بینی قیمت آهن در هفته آینده

در این هفته مقاطع فولادی چه تغییراتی را پیش رو داشتند؟

این هفته، بازار روند ثابت و رو به کاهشی داشت، در بورس کالا هم برای فلزات، عرضه زیاد و تقاضای کم ثبت شد.

روند بازار در هفته آینده چگونه خواهد بود؟

هفته آینده با توجه به تعطیلات، به نظر می‌رسد که تغییر آنچنانی در قیمت ها شاهد نباشیم؛ مگر اینکه سیگنال خبری به بازار ارسال شود. در نتیجه، همین روندی که این هفته داشتیم را برای هفته آینده روز سه شنبه متصور هستیم.


گزارش بازار آهن هفته اول خرداد ماه سال ۱۴۰۲ 

بازار فولاد: هفته‌ی پیش گفتیم مسئولین وزارت نیرو اولویت برق تابستان امسال را برای مصرف خانگی گذاشته‌اند. ابلاغیه‌اش رسماً توسط توانیر صادر شد و قرار است از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور برای صنایع فولادی و سیمانی، کاهش بار مصرفی در نظر گرفته شود. دقیقاً در فصلی از سال که وقت ساخت‌وساز است و تقاضا برای فولاد و سیمان زیاد، به احتمال زیاد، کاهش تولید را خواهیم داشت!

علاوه بر این، ابلاغیه‌ی جدید دیگری هم از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای صادر شده، مبنی بر این که قرار است ۳۰ درصد به نرخ جابه‌جایی کالا در کشور افزوده شود. این خبر باعث شد نرخ میلگرد و مقاطع طویل افزایشی شوند و این اتفاقات در حالی به وقوع می‌پیوندند که تقاضای خاصی برای میلگرد و تیرآهن در بورس کالا نبوده است.

مسئولین هم نرخ پایه را بالا می‌برند، اما استقبال قوی‌ در بورس کالا نیست. وزارت صمت هم که فعلاً بی‌صاحب است و قضیه‌ی دلار صادراتی ۲۸,۵۰۰ تومانی هم در حال محو شدن است. همه‌ی این مسائل، سیگنال‌های قوی هستند مبنی بر این که احتمال قوی، رُشد قیمت مقاطع فولادی را پیش رو داریم؛ مگر این که یک تصمیم جدی گرفته شود، ابلاغیه‌ای صادر کنند یا شرایط را عوض کنند!


گزارش بازار آهن هفته دوم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ 


بازار فولاد: حدوداً دو هفته‌ی پیش بود که مسئولین تصمیم گرفتند برخی محصولات معدنی را از طریق بورس ارائه کنند که تا حدودی عرضه و تقاضایشان به تعادل برسد. دولت به صورت دستوری روی آن‌ها قیمت‌گذاری کرد و باعث شد نرخ این محصولات به نوسان بیافتند. نرخ دلار کشف‎شده برای شمش معامله‌شده، حدود ۴۳هزار تومن است و از آنجایی که صادرکننده‌ها باید ارز خودشان را با نرخ نیمایی که ۳۸,۴۰۰ تومان است به بانک مرکزی برگردانند و قیمت‌های جهانی هم کاهشی هستند، دیگر صادرات صرفه‌ای نداشته و بسیاری از واحدهای فولادی مطرح در کشور، در حال لغو صادراتشان هستند.

هفته‌ی پیش نشست مشترکی بین وزارت اقتصاد و صمت با حضور رئیس‌کل گمرک و مدیرعامل بورس کالای ایران برگزار شده که بتوانند از این التهابات بازار فولاد، کم کنند. تصمیماتی گرفته شد؛ مثلاً میزان پیش‌دریافت معاملات از بورس کالا، از ۱۰درصد به ۳۰درصد بازگشت. تصمیم دیگر این بود که اگر عرضه کم بود، معاملات اعتباری را متوقف کنند و به طور کلی عرضه‌ی اعتباری با تأیید وزارت صمت و در مواردی خاص اجرا شود که هنوز این تصمیم عملیاتی نشده و عرضه‌‌های اعتباری کماکان انجام می‌شود.

یمت میلگرد هم که از اول سال تا کانال ۲۲ هزار تومانی نزول داشت، در این مدتی که شاهد افزایش قیمت‌ها بودیم، دوباره اوج گرفت و به کانال ۲۷ هزار تومانی رسید. در هر صورت، باید دید وضعیت عرضه‌های بورس و معاملات شمش بلوم چطور پیش خواهد رفت و تأثیر آن بر قیمت محصولات فولادی چه خواهد بود!


گزارش بازار آهن هفته اول اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ 


حدود یک هفته‌ی پیش بود که تصمیمی گرفته شد مبنی بر ارائه‌ی برخی محصولات معدنی از طریق بورس که باعث ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا شود. دولت به این مسئله ورود کرد و با دستوری‌کردن قیمت‌ها باعث ایجاد نوسان در بازار شد. بهتر بود اجازه می‌دادند تا همان عرضه‌ و تقاضا قیمت‌ها را مشخص کند.

چهارشنبه ۶ اردیبهشت، ۷۵هزار تُن میلگرد در بورس کالا عرضه شد که نسبت به هفته‌ی قبل، ۴۵درصد کمتر بوده است. قیمت پایه آن هم ۲۲هزار و ۷۰۰ تومان بود؛ یعنی ۱۱درصد بیشتر از قیمت هفته‌ی گذشته. به همین خاطر، قیمت تمام‌شده‌ میلگرد، حدود ۲۵هزار تومان شد. قیمت آن در بازار آزاد، حدوداً ۲۶,۵۰۰ است و شاهد رقابتی اساسی برای میلگرد در رینگ داخلی بورس کالا بوده‌ایم. بسیاری از نوردکاران مطرح، حتی محصولاتشان را اعتباری عرضه کردند که استقبال خوبی هم از آن شد. این، یعنی نقدینگی در بازار کم است.

نرخ دلار کشف‎شده برای شمش معامله‌شده، حدود ۴۱هزار تومان است و از آنجایی که صادرکننده‌ها باید ارز خود را با نرخ نیمایی که ۳۸,۲۰۰ است به بانک مرکزی برگردانند و قیمت‌های جهانی هم کاهشی هستند، صادرات برای آن‌ها صرفه اقتصادی نداشته و در حال لغو صادراتشان هستند.

دیروز نشست مشترکی بین وزارت اقتصاد و صمت با حضور رئیس‌کل گمرک و مدیرعامل بورس کالای ایران برگزار شد که تا بتوانند از التهابات بازار فولاد، بکاهند.


گزارش بازار آهن هفته سوم اسفند ماه سال ۱۴۰۱ 


همان طور که هفته‌های قبل هم پیشبینی کرده بودیم، شاهد روند کاهشی قیمت‌ها هم در بازار دلار و هم در بازار فولاد بودیم. فدرال رزور، نرخ بهره‌ی بانک‌ها را تا ۵.۶۵ درصد بالا برده که با این شرایط، احتمالاً بازارها به حرکت کاهشی و رکودی خودشان ادامه خواهند داد و انتظار نداریم که نوسان زیادی را در یکی-دو هفته‌ی آینده شاهد باشیم. جلسه‌ی شورای حکام هم برگزار شد و با وجود تلاش‌هایی که اسرائیل و برخی کشورهای غربی داشتند، اما قطعنامه‌ای علیه ایران صادر نشد. انتظار می‌رود دلار، ابت و کاهشی باشد که همین قضیه باعث می‌شود سرمایه‌گذارهای داخلی به بازارهایی مثل طلا روی‌آورند و عزیزانی که به فکر سرمایه‌گذاری میان‌مدت و بلندمدت هستند، می‌توانند این بازار را رصد کنند و با خبره‌های این بازار مشورت کنند به بازار طلا ورود کنند.

سرمایه‌گذاری در این بازار احتمالاً بهتر باشد. تأکید می‌کنیم که حتما با مشورت وارد این بازار شوید. وضعیت بورس هم ظاهراً بهتر از پارسال و دو سال پیش است. برخی سهام شرایط خوبی دارند.

و اما بازار فولاد، احتمال خیلی قوی در رکود نسبی به سر خواهد برد. دولت و وزارت صمت با دستورالعمل‌های اخیر، تمرکزشان را بر صادرات و ارزآوری از طریق فولاد گذاشته‌اند. یعنی دارند خریدار را از خرید منع کرده و به سمت صادرات سوق می‌دهند. قیمت‌های صادراتی نیز برای تولیدکننده‌ها و صادرکننده‌ها جذاب است؛ به خصوص قیمت بیلت CIS. در این دو سه روز گذشته، خبرهایی درباره‌ی متغیربودن محاسبه‌ی نرخ گاز و برق به گوش رسیده که بر اساس سیاست‌های وزارت صمت، قابل کاهش و افزایش است و مجلس اختیار ویژه‌ای به دولت داده تا قیمت‌ انرژی را به خصوص برای تولیدکننده‌های پتروشیمی و فولاد خودش محاسبه کند.

با قوانین جدیدی که درباره‌ی قیمت‌گذاری‌ها وضع شده، به نظر نمی‌آید بعد از اصلاح قیمت‌ها در بازار فولاد، نوسانات شدیدی را در کوتاه‌مدت داشته باشیم. همکاران عزیز، در تصمیماتی که می‌گیرید، دستورالعمل‌های جدید را در نظر داشته باشید و اخبار سیاسی را طی یکی دو ماه آینده رصد کنید.

شاید بهتر باشد که باز هم صبوری کرده و اجازه دهیم تا اوضاع سیاسی مملکت مشخص شود. الان در بهبهه‌ی مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های مسئولین سیاسی ایران و غرب هستیم که هر صحبتی می‌تواند تاثیر مستقیم روی بازارهای اقتصادی بگذارد. پس هیجانی تصمیم نگیریم.

هفته‌ی آینده یک گزارش کلی از اتفاقاتی که امسال پشت سر گذاشتیم را تقدیمتان خواهیم کرد و یک پیشبینی هم از روند کلی بازار فولاد در سال ۱۴۰۲ خواهیم داشت. پیشاپیش نوروز ۱۴۰۲ را به یکایک شما شادباش می‌گوییم. سپاس از همراهی و حمایت‌های شما.


گزارش بازار آهن هفته دوم اسفند ماه سال ۱۴۰۱ 


ظاهراً محدودیت گاز صنایع برطرف شده و کارخانه‌ها تولیدشان را بیشتر کردند. وزارت صمت بعضی تصمیمات را اتخاذ کرده که باعث شده قیمت‌ها کاهشی بشوند. قرار است کل زنجیره‌ی فولاد، تولیداتشان را در بورس کالا عرضه کنند، به علاوه‌ی این که سقف قیمت پایه هم از شنبه، یعنی ۱۳ اسفند، طبق نرخ دلار نیما تعیین شود. اقدامات خوبی است، اگر اجرایی بشوند. انتظارات تورمی در بازار فولاد کمتر شده و انبارها هم پُر هستند.

روز چهارشنبه، قیمت میلگرد که تا حدود ۳۴هزار تومان هم رفته بود، به زیر ۲۷هزار تومان کاهش پیدا کرد. وجود همه‌ی این نشانه‌ها یعنی می‌توانیم امیدوار باشیم که روند کاهش قیمت‌ها ادامه داشته باشد؛ البته، به شرطی که این تصمیمات را به خوبی اجرایی کنند. از طرف دیگر، همانطور که گفته شد، دولت دیگر نوسانگیری‌های خود را از دلار کرده و به نظر می‌آید که می‌توان به روند کاهشی قیمت دلار هم امیدوار بود. برخی کارشناس‌ها می‌گویند دلار تا حوالی ۴۵هزار تومان ریزش خواهد داشت؛ اگر به سلامت از مسئله هسته‌ای ایران و جلسه‌ی آژانس رد شویم، ممکن است حتی دلار تا ۴۰هزار تومان هم ریزش کند و قیمت محصولات فولادی نیز به دنبالش پایین بیاید.