گزارش و تحلیل هفتگی بازار آهن و فولاد + ویدئو
گزارش هفتگی بازار آهن و فولاد شرکت آهن ملل به عنوان برترین مرجع به روز و دقیق به منظور بررسی و آگاهی از نوسانات رخ داده در این بازار در دسترس همگان قرار داده می شود. شما می توانید علاوه بر مشاهده نمودار قیمت دلار و میلگرد در هفته، از ویدئوی آن نیز دیدن کنید. با ما همراه باشید تا مجموعه رخدادهای هفتگی بازار آهن، طلا و دلار را به گونه ای دیگر ببینید و بشنوید.
تحلیل و گزارش هفتگی بازار آهن در هفته دوم آذر ماه سال ۱۴۰۳
هفته گذشته در بازار جهانی فولاد، شاهد نوسانات قیمتی بودیم. در بازار واردات چین، سنگ آهن خلوص ۶۲ درصد، هفته گذشته تا ۲ دلار بهبود داشت و به ۱۰۴ دلار رسید. فولادسازان با تکمیل انبارهای سنگ آهن، خود را برای زمستان آماده میکنند. برخی تحلیلگران معتقدند فولادسازان چینی قبل از تشدید تنشهای تجاری دوره ریاست جمهوری ترامپ، صادرات خود را افزایش خواهند داد؛ در نتیجه، احتمال افزایشیشدن قیمت مواد اولیه زیاد است. کارخانههای فولاد چینی در حال افزایش تولید هستند که باعث شده قیمت سنگ آهن چین افزایش پیدا کند.
از این طرف، بازار داخلی هم کاملاً نوسانی بود. این هفته خبری داشتیم مبنی بر این که همزمان با موج سرما و افزایش مصرف خانگی گاز، از ۸ آذرماه سال جاری محدودیتهای گازی در تولید فولاد بهطور چشمگیری تشدید شده است و طبیعتاً میتواند روی نرخ مواد اولیه تاثیر بگذارد. از طرف دیگر، دلار نیز ۷۰ هزار تومان را رد کرده است و میتواند حاکی از افزایش قیمت محصول نهایی باشد.
آیا قصد خرید ورق سیاه دارید؟
در هفته ای که گذشت، قیمت تیرآهن بیشترین ثبات را داشت که نشان میدهد در حال اصلاح قیمت است. اکثر کارشناسان می گویند که کمبود تقاضا باعث اصلاح قیمت و شروع ثبات نسبی در نرخهای تیرآهن شده است. قیمت هر کیلو تیرآهن در چند روز اخیر، حدوداً ۳۰ هزار تومان بوده و افزایش چشمگیری نداشته است. در این بین، فقط برخی کارخانهها مانند ظفر بناب افزایش ۱۰۰ تومانی داشتند. اصلاح قیمت تیرآهن محدود به سایزهای خاصی نبوده و نرخ اکثر سایزها ثابت اعلام شد.
واردات ورق گالوانیزه در کشور، اخیراً گریبانگیر صنعت فولاد و تولید داخلی شده است؛ جالبتر این که واردات این ورقها با ارز نیمایی انجام میگیرد. این در شرایطی است که ما در تولید و عرضه ورق مشکلی نداریم!
به هرحال، هفته گذشته روند کلی بازار ثابت بود، اما نوسانات جزئی نیز داشتیم. برای هفته آینده نیز تداوم این روند، دور از انتظار نیست.
قصد خرید میلگرد ذوبی دارید؟
سوالات متداول و پیش بینی قیمت آهن در هفته آینده
در این هفته مقاطع فولادی چه تغییراتی را پیش رو داشتند؟
هفته گذشته روند کلی بازار ثابت بود، اما نوسانات جزئی نیز داشتیم.
روند بازار در هفته آینده چگونه خواهد بود؟
برای هفته آینده تداوم روند ثابت، دور از انتظار نیست.
گزارش بازار آهن هفته اول آذر سال ۱۴۰۳
این هفته، نمایشگاه ایران متافو در تهران برگزار شد که بیش از نهصد مجموعه داخلی و خارجی از کشورهای آلمان، چین، سوئیس، هند، ایتالیا و … در این نمایشگاه شرکت کردند و دستاوردها و خدمات خودشان را به عموم معرفی کردند. خروجی این نمایشگاه، عقد قراردادهای متعددی بود و حاکی از این است که ظرفیت لازم در فولاد ایران هست و دیگران متوجه آن هستند، اما متاسفانه سیاستهای نادرست و خصوصاً قیمتهای دستوری باعث شده تا به جایگاه مناسبی نرسیم.
مثلاً از تاریخ ۱۹ مهر، ورودی گاز طبیعی به برخی شرکتهای فولادی با محدودیت ۲۲ درصدی مواجه شده که تولید را تحت تاثیر قرار داده و باعث قربانیشدن رتبه ایران در تولید فولاد جهان شده است. با توجه به تکنولوژیهای گازمحور صنعت فولاد، عدم دسترسی به انرژی کافی میتواند نه تنها تولید را کاهش دهد، بلکه باعث افزایش قیمت تمامشده و افت سودآوری شرکتها شود.
از این طرف بودجه پروژههای عمرانی که صرف واردات بنزین میشود، واقعا به ساختوساز و توسعه آسیب میزند و بازار داخلی را رکودی کرده، از آن طرف بحث قیمتگذاری در بورس کالا که میبینیم تقاضایی هم ندارد، باعث شده تا خیلی از تولیدکنندههای بزرگ فولاد، به سراغ خامفروشی، بروند.
با توجه به اتفاقات خاورمیانه، صادرات فولاد هم افت کرده؛ چرا که ریسک سرمایهگذاری و تجارت در منطقه را بالا برده است. وضع تعرفههای وارداتی برخی کشورها برای محصولات فولادی ایران، باعث شده تا ایران بسیاری از بازارها را از دست بدهد اما از طرف دیگر، صادرات فولاد چین طی ماه گذشته میلادی افزایش داشته است. البته دائمی نیست و بعید است تداوم داشته باشد. این هفته قیمت طلا کاهش پیدا کرد که علت آن نیز تقویت ارزش دلار بعد از تهدیدات تعرفهای رئیسجمهور ترامپ علیه کانادا، مکزیک و چین بوده است.
هفته ای که گذشت، روند بازار عمدتاً ثابت بود و نوسانات کمی داشتیم. هرچه رو به آخر هفته رفتیم، نوسانات کاهشی بیشتر شد؛ اما از اکنون به بعد با توجه به بحث مذاکرات هسته ای و سیگنالی که روی نرخ ارز دارد، بازار آهن هم دنبالهرو این روند خواهد بود، ولی همانند قبل، شدت نوسانها چشمگیر نیست؛ فرضاً اینطور نیست که قیمت میلگرد کیلویی هزار تومان کمتر یا بیشتر بشود. بنا بر این، احتمالاً هفته آینده، هفته کمنوسانی داشته باشیم.
رش بازار آهن هفته پایانی آبان سال ۱۴۰۳
این هفته قیمت دلار تقریبا ثابت بود و بین ۶۸ هزار ۳۰۰ تا ۶۸ هزار و ۸۰۰ یعنی حدود ۵۰۰ تومان نوسان داشت.
بازار آهن نیز اکثرا روند ثابتی داشت. البته نوسانات محدودی در بازار داشتیم که هم کاهشی بود و هم افزایشی، اما چشمگیر نبود.
قیمت میلگرد صادراتی چین هفته گذشته با ۹ دلار افت، ۴۹۴ دلار در هر تن فوب ثبت شد. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه ۸ دلار ارزانتر شد و ۵۷۸ دلار در هر تن فوب ثبت شد. همچنین هفته گذشته در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی از ۵۰۸ دلار به ۴۹۹ دلار هر تن سی اف آر رسید.
کارشناسان معتقدند تصمیمات ترامپ میتواند بیشترین آسیب اقتصادی را به چین وارد کند. طبیعتا چین نیز برای دفع آن، روند اقتصادی جدیدی را لحاظ خواهد کرد و احتمالا صنعت فولاد چین هم تحت تاثیر این تصمیمات دچار دگرگونی شده و شاید بازار صادراتی با افزایش مواجه شود.
کم تقاضاترین محصول فولادی در هفتهای که گذشت تیرآهن بود و بعد از آن میلگرد. این در حالی است که میلگرد یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی است. با توجه به روند فعلی بازار، انتظار میرود هفته آینده روند ثابتی پیش رو داشته باشیم هر چند بحث شورای حکام میتواند سیگنالی برای قیمت ارز شود و جو روانی ناشی از آن روند بازار را تغییر دهد.
گزارش بازار آهن هفته چهارم آبان سال ۱۴۰۳
هفته گذشته گفتیم بعید است قیمت آهن کاهشی بشود. این هفته شاهد بودیم علیرغم ریزش نرخ ارز، اما بازار آهن نوسان افزایشی داشت؛ حتی استقبال از بورس فولادی هم افزایشی بود. به عنوان مثال، روز دوشنبه دلار کاهش داشت اما عرضههای بورسی با استقبال همراه شد و بازار گیج شد. حتی برخی فروشندهها فروش را متوقف کردند، خصوصاً در حوزه ورق فولادی. به هر حال، هفتهای که گذشت، بازار عمدتاً افزایشی بود. هرچند در حوزه میلگرد نوسان کاهشی هم داشتیم، اما به طور متوسط روند کلی به سمت بالا بود.
دو هفته پیش گفتیم کیفیت میلگرد ترکیه بهتر از چین شده و باعث افزایش تقاضای میلگرد ترکیه نسبت به چین شده است. این هفته آمارها نشان میدهد قیمت میلگرد ترکیه به دلیل استقبال، با افزایش هم مواجه شده است! متأسفانه فرصتی که میتوانست نصیب صادرات فولاد ایران بشود، اما برعکس، آمارها نشان میدهد ارزش صادرات زنجیره فولاد کشور طی ۷ ماه گذشته، ۱۴درصد، معادل تقریبی ۶۱۲ میلیون دلار کاهش داشته است!
در واقع، ضعف در شناسایی موقعیتها در همه عرصههای اقتصادی کشور باعث شده تا فرصتهای خوبی را از دست بدهیم.
قیمت قوطی، لوله و پروفیل که مدتی ثابت بود نیز این هفته، روند افزایشی به خود گرفت. این در شرایطی است که تقاضای چشمگیری برای محصولات فولادی در بازار نیست. با توجه به قطعیهای گاز و برق، احتمال تداوم روند افزایش قیمت آهنآلات در هفته آتی دور از انتظار نیست.
گزارش بازار آهن هفته سوم آبان سال ۱۴۰۳
آهن اسفنجی گران شده، صادرات چین کم شده و تقاضای داخلی آن به علت سیاستهای جدید توسعه ساختوساز افزایش داشته، نرخ ارز افزایش داشته، قطعی گاز صنایع از هفته آینده آغاز میشود، هرچه به آخر سال نزدیکتر شویم خریدهای انبارها افزایش پیدا میکند و … ! اینها همه دلایلی برای افزایش قیمت آهن هستند. انتخاب ترامپ به عنوان ریاست جمهوری آمریکا نیز یک شوک افزایشی، هرچند موقت به بازار خواهد داد. از طرف دیگر، تقاضای پایین داخلی را برای آهن شاهد هستیم. حال باید دید، کمبود تقاضای مصرفی در بازار، میتواند از شدت افزایش قیمتها کم کند یا خیر؟!
به هرحال، این روزها بازار آهن روند افزایشی داشته است که تا حدی قابل پیشبینی نیز بود و بعید به نظر میرسد که کاهش چشمگیری داشته باشیم.
قیمت جهانی قراضه هم طی این هفته افزایشی بود و یک رقابتی بین ترکیه و ژاپن ایجاد شد که فعلاً برنده رقابتهای صادراتی، ترکیه هست؛ هفته گذشته، از چین پیشی گرفت و این هفته از ژاپن! قیمت جهانی سنگ آهن نیز این هفته افزایشی شد. از آن طرف، شاهد افزایش قیمت ورق گرم در دریای سرخ بودیم. همه اینها یعنی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵ احتمالا افزایشی بشود. پیشبینی ما برای هفته آینده، تداوم روند افزایشی خواهد بود.