گزارش و تحلیل هفتگی بازار آهن و فولاد + ویدئو

گزارش هفتگی بازار آهن و فولاد شرکت آهن ملل به عنوان برترین مرجع به روز و دقیق به منظور بررسی و آگاهی از نوسانات رخ داده در این بازار در دسترس همگان قرار داده می شود. شما می توانید علاوه بر مشاهده نمودار قیمت دلار و میلگرد در هفته، از ویدئوی آن نیز دیدن کنید. با ما همراه باشید تا مجموعه رخدادهای هفتگی بازار آهن، طلا و دلار را به گونه ای دیگر ببینید و بشنوید.


تحلیل و گزارش هفتگی بازار آهن در هفته چهارم آبان‌ماه سال ۱۴۰۳

هفته گذشته گفتیم بعید است قیمت آهن کاهشی بشود. این هفته شاهد بودیم علی‌رغم ریزش نرخ ارز، اما بازار آهن نوسان افزایشی داشت؛ حتی استقبال از بورس فولادی هم افزایشی بود. به عنوان مثال، روز دوشنبه دلار کاهش داشت اما عرضه‌های بورسی با استقبال همراه شد و بازار گیج شد. حتی برخی فروشنده‌ها فروش را متوقف کردند، خصوصاً در حوزه ورق فولادی. به هر حال، هفته‌ای که گذشت، بازار عمدتاً افزایشی بود. هرچند در حوزه میلگرد نوسان کاهشی هم داشتیم، اما به طور متوسط روند کلی به سمت بالا بود.

دو هفته پیش گفتیم کیفیت میلگرد ترکیه بهتر از چین شده و باعث افزایش تقاضای میلگرد ترکیه نسبت به چین شده است. این هفته آمارها نشان می‌دهد قیمت میلگرد ترکیه به دلیل استقبال، با افزایش هم مواجه شده است! متأسفانه فرصتی که می‌توانست نصیب صادرات فولاد ایران بشود، اما برعکس، آمارها نشان می‌دهد ارزش صادرات زنجیره فولاد کشور طی ۷ ماه گذشته، ۱۴درصد، معادل تقریبی ۶۱۲ میلیون دلار  کاهش داشته است!

آیا قصد خرید ورق سیاه دارید؟

شما می توانید با مراجعه به سایت آهن ملل و صفحه ورق سیاه، به آسانی و در سریع ترین روش ممکن به قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه اصفهان دسترسی داشته باشید. آهن ملل مکانی برای خرید مطمئن و بی درد سر

در واقع، ضعف در شناسایی موقعیت‌ها در همه عرصه‌های اقتصادی کشور باعث شده تا فرصت‌های خوبی را از دست بدهیم.

قیمت قوطی، لوله و پروفیل که مدتی ثابت بود نیز این هفته، روند افزایشی به خود گرفت. این در شرایطی است که تقاضای چشم‌گیری برای محصولات فولادی در بازار نیست. با توجه به قطعی‌های گاز و برق، احتمال تداوم روند افزایش قیمت آهن‌آلات در هفته آتی دور از انتظار نیست.


قصد خرید میلگرد ذوبی دارید؟

آهن ملل به عنوان معتبرترین فروشگاه اینترنتی آهن آلات در ایران، قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان را به صورت روزانه آپدیت می کند و شما عزیزان می توان با مراجعه به این صفحه و بررسی قیمت ها، خریدی مطمئن را تجربه کنید.

سوالات متداول و پیش بینی قیمت آهن در هفته آینده

در این هفته مقاطع فولادی چه تغییراتی را پیش رو داشتند؟

این هفته علی‌رغم ریزش نرخ ارز، اما بازار آهن نوسان افزایشی داشت. هر چند در حوزه میلگرد نوسان کاهشی هم داشتیم، اما به طور متوسط روند کلی به سمت بالا بود.

روند بازار در هفته آینده چگونه خواهد بود؟

با توجه به قطعی‌های گاز و برق، احتمال تداوم روند افزایش قیمت آهن‌آلات در هفته آتی دور از انتظار نیست.

گزارش بازار آهن هفته سوم آبان سال ۱۴۰۳ 

آهن اسفنجی گران شده، صادرات چین کم شده و تقاضای داخلی آن به علت سیاست‌های جدید توسعه ساخت‌وساز افزایش داشته، نرخ ارز افزایش داشته، قطعی گاز صنایع از هفته آینده آغاز می‌شود، هرچه به آخر سال نزدیک‌تر شویم خریدهای انبارها افزایش پیدا می‌کند و … ! این‌ها همه دلایلی برای افزایش قیمت آهن هستند. انتخاب ترامپ به عنوان ریاست جمهوری آمریکا نیز یک شوک افزایشی، هرچند موقت به بازار خواهد داد. از طرف دیگر، تقاضای پایین داخلی را برای آهن شاهد هستیم. حال باید دید، کمبود تقاضای مصرفی در بازار، می‌تواند از شدت افزایش قیمت‌ها کم کند یا خیر؟!

به هرحال، این روزها بازار آهن روند افزایشی داشته است که تا حدی قابل پیش‌بینی نیز بود و بعید به‌ نظر می‌رسد که کاهش چشم‌گیری داشته باشیم.

قیمت جهانی قراضه هم طی این هفته افزایشی بود و یک رقابتی بین ترکیه و ژاپن ایجاد شد که فعلاً برنده رقابت‌های صادراتی، ترکیه هست؛ هفته گذشته، از چین پیشی گرفت و این هفته از ژاپن! قیمت جهانی سنگ آهن نیز این هفته افزایشی شد. از آن طرف، شاهد افزایش قیمت ورق گرم در دریای سرخ بودیم. همه این‌ها یعنی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵ احتمالا افزایشی بشود. پیش‌بینی ما برای هفته آینده، تداوم روند افزایشی خواهد بود.

گزارش بازار آهن هفته دوم آبان سال ۱۴۰۳ 

چند روز به انتخابات آمریکا مانده و سرمایه‌گذاران و بازارسازها در وضعیت انتظار هستند. در واقع، نقدینگی از بازار برچیده شده است.

اخیراً شاهد افزایش نرخ آهن اسفنجی هستیم که این می‌تواند در کنار کاهش تولید به دلیل قطعی گاز برای صنایع فولادی باعث افزایش مدت‌دار قیمت آهن باشد. علاوه بر این، نوسانات نرخ ارز را نیز باید در نظر گرفت. بعید به نظر می‌‎رسد قیمت دلار به زیر ۶۰ هزار تومان برگردد؛ بنا بر این، انتظار این که قیمت‌ها به ۶ ماه قبل برگردد، در شرایط کنونی منطقی به نظر نمی‌‎آید! روی کاغذ، نباید انتظار کاهش قیمت را در درازمدت داشته باشیم.

چین صادراتش را کاهش داده و ترکیه با افزایش تولید، سعی بر بهره‌‎گیری از این فرصت را دارد. نکته قابل تأمل این است که کیفیت میلگرد تولیدی ترکیه از میلگرد چین بهتر است و مشخصاً ترکیه برای جذب مشتریان، دارد با برنامه پیش می‌رود. از طرف دیگر برای ما نیز می‌تواند صرفه داشته باشد؛ چراکه تقاضای داخلی محدود است.

بازار در هفته‌ای که گذشت نوسان افزایشی داشت، اما تقاضایی نبود. طبیعتاً اگر روند قیمت ارز، طی چند روز آینده ثابت باشد، بازار ممکن است اصلاح قیمت را تجربه کند.

گزارش بازار آهن هفته اول آبان سال ۱۴۰۳ 

این هفته، کارخانه روهینا به عنوان برترین صادرکننده آهن در سال ۱۴۰۳ معرفی شد؛ البته این کارخانه، به طور کلی روی صادرات تمرکز کرده و نمایندگانی هم در کشورهای دیگر دارد. بیشترین تقاضا نیز از سمت کشور عراق هست.

این هفته، لایحه بودجه تقدیم مجلس شده است و از جنبه‌های مثبت این لایحه، می‌توان به بیشترشدن بودجه پروژه‌های عمرانی اشاره کرد. مشخصاً رئیس جمهور نسبت به این مهم تاکید داشته است که می‌تواند نویدی برای حوزه مصالح ساختمانی، از جمله تقاضا در بازار آهن باشد.

طبیعی بود که در هفته ای که گذشت، بازار نسبت به تنش‌های منطقه‌ای و افزایش نرخ ارز، روند صعودی به خود بگیرد؛ اما اتفاق خاصی در معاملات آهن روی نداده است. اگرچه شاهد آشفتگی در بازار ارز هستیم، اما به نظر نمی‌رسد تحول زیادی در قیمت محصولات فولادی رخ بدهد. چرا که چین به عنوان بزرگ‌ترین خریدار کامودیتی‌های معدنی، به گونه‌ای جهت‌گیری کرده است که اتفاق خاصی رخ نداده و این امر، مشکل زیادی ایجاد نخواهد کرد.

از آن طرف، تکلیف انتخابات آمریکا تا چند روز دیگر تعیین می‌شود و بسیاری از خریداران، منتظر نتیجه‌ آن هستند تا نسبت به خرید خود اقدام کنند.

این هفته، تقاضا در حوزه ورق‌های فولادی نسبتاً بهتر از قبل بوده، اما در حوزه میلگرد و تیرآهن، چون رابطه مستقیمی با ساخت‌وساز و پروژه‌های عمرانی دارند، وضعیت تقاضا پُررنگ نبوده است.

هوا رو به سردی است و به زودی محدودیت‌های گازی آغاز خواهد شد. هرچند که در برخی مقاطع مازاد تولید داریم و شاید این مسئله روی قیمت آن‌ها تاثیر نگذارد، اما می‌تواند به بخش تولید آسیب جدی وارد ‌کند و باعث شود قیمت‌ها کمتر عقبگرد داشته باشند.

برای هفته آینده همواره وضعیت بلاتکلیف و سردرگم برای بازار، دور از انتظار نیست؛ چون همانطور که گفتیم، بسیاری که خرید عمده دارند، دست نگه داشته‌اند تا تکلیف انتخابات آمریکا و وضعیت منطقه مشخص شود.

گزارش بازار آهن هفته چهارم مهر سال ۱۴۰۳ 

فصل سرما نزدیک است و به همین مناسبت، بهادر احرامیان، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت که در هفته گذشته، ابلاغیه‌ای تحت عنوان کاهش مصرف گاز  و صرفه‌جویی برای برخی شرکت‌های فولادی ارسال شده است.

هفته‌ای که گذشت، حجم قابل توجهی از محصولات فولادی در بورس کالا به علت نبود تقاضا از تابلو حذف شدند.

این هفته قیمت سنگ آهن چین با افزایش همراه بود. پیش‌تر گفته بودیم اقداماتی که دولت چین در راستای تسهیل ساخت‌وساز انجام می‌دهد، می‌تواند روی بازار جهانی  فولاد تاثیر مستقیم بگذارد.

وضعیت معادن کشور خوب نیست؛ به عنوان مثال: هر کیلوگرم زغال‌سنگی که ذوب آهن اصفهان از خارج وارد می‌کند، ۱۷ هزار تومان است، اما هر کیلوگرم زغال‌سنگی که از طبس تأمین می‌کند، ۷ هزار تومان قیمت‌گذاری می‌کند. جالب‌تر این که ذوب آهن ۱۵۰۰ میلیارد تومان به معدن طبس بدهی دارد!

بازار آهن در هفته ای که گذشت وضعیت تعادلی داشت. خرید و فروش در حوزه ورق آهنی نسبتاً تکانی خورده است، اما در حوزه میلگرد و تیرآهن و سایر مقاطع، کماکان شاهد رکود هستیم. نقدینگی در بازار به شدت کاهش یافته و عمده خریدها، خُرده‌بار هستند؛ علت آن نیز سکون در پروژه‌های عمرانی و ساخت‌وساز است. از طرف دیگر، وضعیت منطقه و خبرهایی که می‌رسد باعث می‌شود تا خریداران عمده، دست نگه دارند. برای هفته آینده انتظار تغییر در روند بازار را نداریم؛ هر چند که همه می‌دانیم خبرهای جدید درباره منطقه، می‌تواند روند قیمتی را تحت تأثیر قرار بدهد.