گزارش و تحلیل هفتگی بازار آهن و فولاد + ویدئو
گزارش هفتگی بازار آهن و فولاد شرکت آهن ملل به عنوان برترین مرجع به روز و دقیق به منظور بررسی و آگاهی از نوسانات رخ داده در این بازار در دسترس همگان قرار داده می شود. شما می توانید علاوه بر مشاهده نمودار قیمت دلار و میلگرد در هفته، از ویدئوی آن نیز دیدن کنید. با ما همراه باشید تا مجموعه رخدادهای هفتگی بازار آهن، طلا و دلار را به گونه ای دیگر ببینید و بشنوید.
تحلیل و گزارش هفتگی بازار آهن در هفته دوم بهمن ماه سال ۱۴۰۱
دلار: روز شنبهی هفتهی گذشته، دلار از ۴۳,۸۰۰ تومان شروع شد، روند افزایشی داشت، وارد کانال ۴۴هزار تومانی شد و با اتفاقاتی که افتاد، کمی در کانال ۴۴هزار تومانی نوسان داشت و نهایتاً روی حدود ۴۴,۵۰۰ تومان بسته شد.
ساعات پایانی روز سهشنبه بود که یک سیگنال قوی از سمت رابرت مالی به بازار ایران رسید، با این مضمون که آمریکا به دنبال تغییر حکومت در ایران نیست؛ در ادامه هم گفت گزینهی نظامی، خیلی سخت و خطرناک است و فقط اگر مجبور شوند، این کار را میکنند! از طرفی، رئیسی در تلویزیون گفت دولت قصد دارد نرخ دلار آزاد را به نیمایی نزدیک کند، ذخایر ارزی خیلی خوبی داریم، هیچ جای نگرانی نیست و نفت میفروشیم، پول آن هم وصول میشود.

آیا قصد خرید ورق سیاه دارید؟
نزدیک ۲۲بهمن هم قیمت دلار را تا جایی که می شود پایین نگه می دارند که همین مسئله باعث شده تقاضای حقیقی در بازار دلار، نسبت به تقاضای سفتهبازی بیشتر بشود و خلاصه گوش دلاربازها را تیز کرده تا از سود و ضررهای بازار عقب نمانند. نکتهای که در بازار دلار مهم است، این است که بازهی سقف و کف نوسان کوتاه شده. فعالهای بازار این را نشانهی خوبی نمیدانند! یعنی تجربه ثابت کرده وقتی سقف و کف کوتاه میشود، حرکت بعدی، هرچه باشد شارپی است! یا یکباره بالا می رود، یا پایین می آید.
روز دوشنبه، سود بانکی را به ۲۳-۲۴ درصد افزایش دادند؛ اما در کمال تعجب معاملهگرهای بازار دلار از این خبر استقبالی نکردند. دلیلش نیز انتظار تورمی مردم از وضع معیشت و دلار است.

قصد خرید میلگرد ذوبی دارید؟
بازار فولاد: طبق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، نرخ خوراک گاز صنایع از ۵ به ۷هزار تومان برای هر مترمکعب افزایش پیدا خواهد کرد.
دولت باید در این شرایط از صنعتگران و تولیدکنندهها حمایت کند، به خصوص آن هایی که میتوانند صادرات نیز داشته باشند؛ در حال حاضر، بحث عوارض صادرات از موانع مهمی است که سر راه تولیدکنندهها قرار دارد.
انتظار داریم از تیم اقتصادی دولت که سال آینده این مشکلات را که شامل کمبود گاز و انرژی هست، رفع کند. در غیر این صورت، شاهد تعطیلی کارخانههای زیادی خواهیم بود.
سوالات متداول و پیش بینی قیمت آهن در هفته آینده
در این هفته مقاطع فولادی چه تغییراتی را پیش رو داشتند؟
نوسانات اخیر دلار رو به بالا بود ولی قیمت میلگرد نوسانات رو به پایینی را تجربه نمود.
روند بازار در هفته آینده چگونه خواهد بود؟
احتمالاً روزهای آینده، بازار فولاد نوسانات کمی را تجربه کند و اگر اخبار تأثیرگذار و پیشبینی نشدهای به گوش نرسد، قیمت مقاطع فولادی، در همین محدودهی فعلی نوسان خواهد داشت.
گزارش بازار آهن هفته اول بهمن ماه سال ۱۴۰۱
دلار: روز شنبهی هفتهی گذشته، دلار از ۴۴,۸۰۰ تومان شروع شد، در طول هفته افتان و خیزانی داشت؛ تا ۴۵ هزار تومان هم رفت و اواخر هفته به کانال ۴۲ هزار تومنی برگشت و نهایتاً هم روی حدود ۴۴ هزار و ۲۰۰ تومان بسته شد. روز سهشنبه، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در توییتر خود نوشت که بانک مرکزی رسماً وارد بازار آزاد میشود و نرخسازی میکند؛ با این هدف که نرخ دلار را ثابت نگه دارد. ممکن است این تصمیم دولت و بانک مرکزی برای مدتی از این تب و تاب بازار دلار کم کند.
بازار فولاد: نوسانات دلار، همیشه از سیگنالهای مهم برای بازار فولاد بوده است و از آنجایی که به خصوص در این چند وقت اخیر، قیمت دلار بالا و پایین زیادی داشته، آشفتگی و التهاب این بازار هم زیاد شده است. روز دوشنبه، سوم بهمن، ۲۰۰هزار تُن شمش عرضه شد که برای حدود ۱۹۵ هزار تُن از آن تقاضا بود؛ اما نهایتاً ۹۵هزار تُن شمش با میانگین نرخ ۱۶هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. رقابت کارخانهها بر سر شمش به گونهای بود که قیمت فروش آن برای اولین بار به کانال ۱۷ هزار تومانی وارد شد.
گزارش بازار آهن هفته چهارم دی ماه سال ۱۴۰۱
دلار: روز شنبهی هفتهی گذشته، دلار از ۴۰,۸۷۰ تومان شروع شد، در طول هفته روند افزایشی داشت و تا ظهر پنجشنبه روی ۴۳هزار تومان بسته شد. یخ دلار در روزهای پایانی دیماه شکست و همین سیگنالهای خبری باعث شدند قیمت آن افزایشی شود. روز سهشنبه، ۲۷ دی، دامنهی نوسانات دلار و یوروی توافقی در معاملات بازار متشکل ارزی برداشته شد که تحلیلگرها میگویند این کار باعث میشود تا حدی از حجم تقاضاهای کاذب در بازار کم شود. ولی با توجه به اوضاع سیاسی و اخباری که به آن اشاره کردیم، قطعاً باید منتظر تورم و گرانیهای بیشتر باشیم.
بازار فولاد: هفتهی گذشته، قیمت محصولات فولادی، شیب افزایشی داشتند. متأسفانه شاهدیم که مشکلات صنعت فولاد، روزبهروز بیشتر شده و میتوان گفت رسماً بازار فولاد به خاطر قطعی برق و گاز، به خواب رفته است. درمورد هفتهی آینده نیز با این که رکود هست و تقاضا نیست، اما به خاطر وضعیت قطعی گاز و برق کارخانهها و احتمال افزایش قیمت دلار به خاطر اوضاع سیاسی، پیشبینی احتمالی ما افزایش قیمتها است.
گزارش بازار آهن هفته سوم ماه سال ۱۴۰۱
روز شنبهی هفتهی گذشته، دلار از ۴۰,۸۰۰ تومان شروع شد، در طول هفته تا ۴۱,۵۰۰ تومان نوسان داشت و نهایتاً روی حدود ۴۱ هزار تومان بسته شد. قرار بود سود بانکی را افزایش دهند تا مردم رغبت کنند.هزینههای تولید بالاست؛ چون کمبود انرژی برق و گاز هست. از طرفی افزایش قیمت دلار نیمایی باعث شد تا تولیدکنندهها برای تأمین مواد اولیهی خود بیشتر هزینه کنند، صادراتشان را نیز کاهش دادند، در شرایطی که تقاضایی هم در بازار فولاد نیست.
کمبود گاز، روی تولید اثر میگذارد، جوّ روانی ایجادشده از نبود سوخت و نوسانات دلار روی نرخ محصولات فولادی هم قطعاً اثرگذار خواهد بود و باعث افزایش قیمتها میشود. برخی کارخانهها به خاطر کمبود انرژی، تولید خود را متوقف کردهاند؛ همچنین، چند هفتهای است آهن اسفنجی عرضه نمیشود که میتواند روی بازار و عرضهی شمش تأثیر بگذارد. لایحهی بودجهی سال بعد هم به مجلس ارائه شد که ۴۰درصد نسبت به امسال افزایش داشته است! یعنی بدون شک، سال آینده تورم بیشتری را در پیش خواهیم داشت. پیشبینی احتمالی ما از هفتهی آینده، افزایش قیمتها هست.
گزارش بازار آهن هفته دوم ماه سال ۱۴۰۱
روز شنبهی هفتهی گذشته، دلار از ۴۰,۷۵۰ تومان شروع شد، با تلاشهای رئیس جدید بانک مرکزی، چندان ریزشی را تجربه نکرد و در طول هفته بین ۳۹,۵۰۰ تا ۴۰,۵۰۰ تومان نوسان داشت و نهایتاً روی حدود ۴۰,۰۰۰ تومان بسته شد.بازار فولاد: روز دوشنبه، فولادسازها حدود ۱۱۰هزار تُن شمش فولادی را در بازهی قیمتی ۱۵هزار و ۳۶۰تومان تا ۱۶هزار و ۳۱۸تومان در رینگ صنعتی بازار فیزیکی بورس کالا عرضه کردند. این عدد، رکورد تاریخی قیمت پایهی عرضهی شمش در بورس کالاست؛ به گزارش متالبولتن، قیمت این محصول فوب خلیج فارس، بین ۴۷۵ تا ۴۸۰ دلار به ازای هر تُن است. یعنی با دلار نیمایی ۲۸,۵۰۰ تومانی، میانگین ۱۳,۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو میشود و با دلار ۳۳,۷۰۰ تومانی، کیلویی ۱۶هزار تومان.
میلگرد، طی هفتههای گذشته، کانال ۲۰هزار تومانی را هم فتح کرد، مردم از ترس ریزش ارزش پول ملی، به خرید مقاطع طویل فولادی روی آوردند؛ به همین خاطر، بازار آزاد مقاطع طویل تا حدودی رونق گرفت؛ اما وقتی تقاضای مصرفی در بازار نیست، قطعاً در میانمدت و بلندمدت، شاهد رکود بازار فولاد خواهیم بود.
گزارش بازار آهن هفته اول دی ماه سال ۱۴۰۱
روز شنبهی هفتهی گذشته، دلار از ۴۰,۴۰۰ تومان شروع شد، بدون هیچ مقاومتی رُشد کرد، ۴۴ هزار تومن را هم دید و نهایتاً روی حدود ۴۴,۵۰۰ تومان بسته شد.درمورد آیندهی دلار، نباید دست کم گرفت که دولت دارد نقدینگی را از بازار جمع میکند و کسری بودجهاش را جبران میکند! ولی عدهای از کارشناسها میگویند این افزایش قیمتها قلهای دارد که به آن نزدیکیم و باید حواسمان باشد از بازار هیجانی رکب نخوریم!
شرکت بورس کالای ایران، ابلاغیهای را روز دوشنبه به کارگزاریها داده که به این شرح است: از دوشنبهی هفتهی بعد، یعنی ۱۲ دیماه، عرضهکنندهها میتوانند قیمت پایهی آن محصولاتی را که دلار در نرخ پایهشان تأثیر دارد، بر اساس دلار نیمایی تا دلار توافقی محاسبه کنند. بین دلار نیمایی و توافقی، حدوداً ۱۲ الی ۱۳هزار تومان اختلاف هست. اقدام عجیبی بود!
از آنجایی که تقاضای داخلی نداریم و صادرات هم به صرفه نیست، احتمالاً این اقدام در جهت کاهش و جبران ضرر تولیدکنندهها بوده است! ولی این ابلاغیه، قطعاً باعث رُشد بیشتر قیمت پایه و تمامشدهی مقاطع فولادی خواهد شد.