گزارش و تحلیل هفتگی بازار آهن و فولاد + ویدئو

گزارش هفتگی بازار آهن و فولاد شرکت آهن ملل به عنوان برترین مرجع به روز و دقیق به منظور بررسی و آگاهی از نوسانات رخ داده در این بازار در دسترس همگان قرار داده می شود. شما می توانید علاوه بر مشاهده نمودار قیمت دلار و میلگرد در هفته، از ویدئوی آن نیز دیدن کنید. با ما همراه باشید تا مجموعه رخدادهای هفتگی بازار آهن، طلا و دلار را به گونه ای دیگر ببینید و بشنوید.


تحلیل و گزارش هفتگی بازار آهن در هفته دوم آذر ماه سال ۱۴۰۲  

با تحلیل بازار فولاد در هفته‌ی دوم آذرماه در خدمتتان هستیم. لطفاً حمایت کنید و با ما همراه باشید.

هنوز جریان خروج فولاد از بورس کالا  ادامه دارد. برخی کارشناسان مدعی هستند قیمت‎گذاری توسط بورس کالا رسماً تخلف است. اگر بتوان تمام بخش‌های زنجیره را به آهن‌اسفنجی وصل کرد، دولت می‌تواند با کنترل آهن‌ اسفنجی، هم روی قیمت‌ها نظارت داشته باشد و هم قیمت محصول نهایی برای مصرف‌کننده را کنترل کند. در این صورت، دیگر نیازی به قیمت‎گذاری در بورس کالا نخواهد بود. از آن طرف، برخی دیگر می‌گویند بورس کالا باعث شفافیت بازار شده و خلاصه، مباحثه بین موافقین و مخالفین این طرح ادامه دارد.

طبق آخرین گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان می‌دهد، آمار صادرات محصولات زنجیره آهن و فولاد ایران در هشت ماه منتهی به آذر ماه ۱۴۰۲ با رُشد ۱۵.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال از مرز چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون و ۴۵۰ هزار دلار گذشت.

آیا قصد خرید ورق سیاه دارید؟

شما می توانید با مراجعه به سایت آهن ملل و صفحه ورق سیاه، به آسانی و در سریع ترین روش ممکن به قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه اصفهان دسترسی داشته باشید. آهن ملل مکانی برای خرید مطمئن و بی درد سر

این هفته، سقوط قیمت پایه شمش فولادی به کف نرخ هشت‌ماه اخیر، نوردکاران را خریدار کرد و باعث شد رینگ فولاد پس از چند هفته متوالی رکود، رنگی از رونق را به خود ببیند؛ به نحوی که ۵۶ ‌درصد شمش فولاد عرضه‌شده در رینگ صنعتی بورس‌کالا معامله شد.

استقبال از میلگرد هم نسبت به هفته های قبل بهتر شده بود. هر چند تنها ۱۳ درصد آن خریداری شد، وی باز هم بهتر از قبل بود. به خاطر همین بازار آزاد یک تکان افزایشی را تجربه کرد. این افزایش ها در حوزه میلگرد، بیشتر محسوس بود تا سایر مقاطع. هفته آینده، روند کلی بازار احتمالا ثابت خواهد بود، همراه با نوسانات جزئی. نظر شما درباره‌ی بازار فولاد، اقتصاد کشور، دلار و … چیست؟

قصد خرید میلگرد ذوبی دارید؟

آهن ملل به عنوان معتبرترین فروشگاه اینترنتی آهن آلات در ایران، قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان را به صورت روزانه آپدیت می کند و شما عزیزان می توان با مراجعه به این صفحه و بررسی قیمت ها، خریدی مطمئن را تجربه کنید.


سوالات متداول و پیش بینی قیمت آهن در هفته آینده

در این هفته مقاطع فولادی چه تغییراتی را پیش رو داشتند؟

این هفته، قیمت پایه شمش فولادی به کف نرخ هشت‌ماه اخیر سقوط کرد. استقبال از میلگرد هم نسبت به هفته های قبل بهتر شده بود.

روند بازار در هفته آینده چگونه خواهد بود؟

هفته آینده، روند کلی بازار احتمالا ثابت خواهد بود، همراه با نوسانات جزئی.

گزارش بازار آهن هفته اول آذر ماه سال ۱۴۰۲ 

با تحلیل بازار فولاد در هفته‌ی اول آذرماه در خدمتتان هستیم. لطفاً حمایت کنید و با ما همراه باشید.

بازار آهن و فولاد، امسال به اندازه کافی ریزش داشته و کمتر از سه ماه دیگر به پایان سال مانده. به احتمال خیلی زیاد، سال آینده قیمت ها افزایش خواهند داشت. بنا بر این، الان موعد خوبی برای خرید است. بحث انتخابات مجلس را نیز در پیش داریم که می‌تواند از سیگنال های تاثیرگذار بر بازار باشد، هرچند تأثیرش پایدار نخواهد بود.

این هفته، تهران، میزبان شرکت‌های فولادی در بیستمین نمایشگاه متالورژی ایران  یا متافو بود که با استقبال گسترده فعالان صنایع فولادی در بخش دولتی، خصولتی، خصوصی و دانش بنیان برای ارائه دستاورهای جدید صنعت متالوژی و فولاد مواجه شد. از جمله اتفاقات مهم در این دوره از نمایشگاه، می‌توان به امضای سندهای همکاری توسعه اقتصاد دانش بنیان در حوزه صنایع فلزی و معدنی اشاره کرد.

این هفته در بورس کالا هم تداوم تقاضای پایین، مشهود بود. خصوصاً در حوزه ورق، کمبود تقاضا بیشتر به چشم می خورد.

چهارشنبه هم طبق اعلام بورس کالا حجم عرضه نوردی‌ها کم شده و شاهد افت نرخ پایه میلگرد بورسی به کانال ۱۷ هزار تومان بودیم. اما در بازار، همواره خرید و فروش ها دست به دست انجام می‌شود و محصولات از این انبار به آن انبار در رفت و آمدند و به علت تقاضای مصرفی پایین، رونقی در این بازار نیست. البته سایر بازارهای مالی  کشورهم چنین وضعیتی دارند، اما بیشترین ریزش قیمت‌ها در بازار فولاد بوده است. کماکان برای هفته آینده، روند مشابه هفته ای که گذشت را پیش‌بینی می‌کنیم.


گزارش بازار آهن هفته پایانی آبان ماه سال ۱۴۰۲ 

با تحلیل بازار فولاد در هفته‌ی پایانی آبان‌ماه در خدمتتان هستیم. لطفاً حمایت کنید و با ما همراه باشید.

شرکت  بورس کالای ایران در جدیدترین اقدامش، بعد از اعمال دامنه در فرمولِ شمش بلوم، ابلاغیه‌ای را در خصوص فرمول قیمت پایه برخی محصولات زنجیره فولاد، از جمله کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی در تاریخ ۲۴ آبان صادر کرده که از تاریخ ۳۰ آبان اجرایی شده است.

به موجب این ابلاغیه و در بخش مواد اولیه زنجیره فولاد، قیمت پایه کنسانتره و گندله سنگ‌آهن و آهن اسفنجی برابر با بازه ۱+ تا ۳- درصد قیمت کشف شده دو هفته قبلی برای عملکرد عرضه‌کنندگان تعیین شده است.

همچنین در بخش مقاطع فولادی از جمله تیرآهن، میلگرد، نبشی و ناودانی از بازه منفی ۵ درصد در محاسبه قیمت پایه به منفیِ ۳ درصد کاهش می‌یابد.

اما در اصلاحیه‌ای از طرف شرکت بورس کالای ایران در خصوص فرمول قیمت پایه رنجیره فولاد، قیمت پایه موارد اشاره شده در فوق مجدد تغییر کرده و تبصره‌هایی به این تغییرات اضافه شده است.

از جمله، حداقل قیمت پایه کالای میلگرد، ۱۱ درصد و تیرآهن ۱۴ درصد بالاتر از آخرین میانگین نرخ کشف شده شمش بلوم در بورس کالا لحاظ خواهد شد.

حال، بعضی خریداران خصوصاً در بخش محصولات سنگ‌آهنی معتقدند بورس کالا در حالی تعیین دامنه قیمت غیرکارشناسی را انجام داده که حق و اجازه قیمت‌گذاری را ندارد. ️

از آن طرف، بسیاری از خریداران واقعی این محصولات از بورس کالا معتقدند، این تعیین دامنه از طرف این متولی، نه‌تنها دستوری نیست، بلکه به صورت اصولی برحسب مهم‌ترین محصول تولیدی ایران در این زنجیره، یعنی میانگین نرخ شمش فولاد انجام گرفته و براساس آن، بازه نوسان قیمت را روی تمام محصولات (از سنگ آهن گرفته تا میلگرد) اعمال کرده است.

نبود نقدینگی، یکی از مشکلات اصلی این بازار است. روند کاهشی قیمت ها که ادامه دارد؛ خصوصا در حوزه میلگرد، شاهد بیشترین ریزش بوده ایم. هوا رو به سردی است و مسئله گاز هم به‌زودی می‌تواند برای تولیدکننده های صنایع مختلف، ایجاد چالش کند و تولید را تحت تاثیر قرار بدهد. تقاضا در بازار، کم و محدود است و احتمالاً هفته آینده نیز روند کاهشی با شیب کم تداوم خواهد داشت. البته در حوزه ورق، مانند همین هفته، برخی ضخامت ها ممکن است با افزایش همراه باشد. ولی جو کلی بازار، احتمالاً کاهشی با شیب کم خواهد بود.


گزارش بازار آهن هفته چهارم آبان ماه سال ۱۴۰۲ 

با تحلیل بازار فولاد در هفته‌ی چهارم آبان‌ماه در خدمتتان هستیم. لطفاً حمایت کنید و با ما همراه باشید.

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، گزارش هفت‎ماهه‌ای از عملکرد صنعت فولاد منتشر کرد که بر اساس آن، ۱۳میلیون تُن محصولات فولادی تولید شده است. این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲درصد رُشد را نشان می‌دهد.

این هفته، یک هیئت اقتصادی از طالبان به کشورمان آمد و از ذوب آهن اصفهان هم بازدید کرد که به معنای تسهیل و افزایش صادرات به این کشور است و به دلیل هم‌مرزبودن ایران و افغانستان، برای هر دو کشور مزیت محسوب می‌شود. این اتفاق، تقاضای زیادی برای تیرآهن و میلگرد ایجاد خواهد کرد. روز یکشنبه و پیرو این دیدار، قیمت تیرآهن شاخه‌ای برخلاف باقی مقاطع، یک نوسان افزایشی را تجربه کرد. البته سیگنال های افزایشی، مدت‌هاست خریداران این بازار را تحریک نمی‌کند. روز دوشنبه و سه‌شنبه نیز مجدداً قیمت‌ها روند کاهشی داشتند. بازار آهن در هفته‌‌ای که گذشت، جو آرام و بی‌رونقی را تجربه کرد. خریداران نیز همواره در انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند. امسال، وضعیت اقتصاد ما بیش از سال های گذشته تحت تأثیر رویدادهای سیاسی است. جنگ حماس و اسرائیل که روی اقتصاد منطقه تأثیرگذار است و آخر سال هم بحث انتخابات مجلس را خواهیم داشت. طبیعتاً بازار فولاد نیز نسبت به این عوامل، واکنش نشان می‌دهد. برای هفته آینده، ما همواره تداوم وضعیت فعلی را دور از انتظار نمی‌دانیم.


گزارش بازار آهن هفته سوم آبان ماه سال ۱۴۰۲ 

با تحلیل بازار فولاد در هفته‌ی سوم آبان‌ماه در خدمتتان هستیم. لطفاً حمایت کنید و با ما همراه باشید.

بیش از ۷ ماه است که در تحلیل های آهن ملل، از عبارت رکود استفاده می کنیم و همه می دانیم امسال، سال فولادی ها  نیست. هوا رو به سردی می رود و مسئله قطعی گاز صنایع مطرح است. در همین راستا اولایل هفته گذشته، دولت طی ابلاغیه ای از طرحی رونمایی کرد مبنی بر شیوه‌نامه جذب سرمایه‌گذار به‌ منظور افزایش پایداری تأمین گاز طبیعی. اولویت نیز با مشترکان عمده و نیروگاه‌هاست. صنایع می‌توانند با نصب تجهیزات لازم، گاز ذخیره کنند؛ طرحی که ضمن رفع ناترازی، مانع قطع گاز صنایع نیز می‌شود.

به نظر طرح خوبی است؛ اما نکته مهمی هست: تکلیف صنایع کوچک که جزو مشترکان عمده نیستند، چه خواهد شد؟ سایر کشورها راهکارهایی ارائه می دهند تا دست صنایع نوپا و کوچک را بگیرند. برخی کارشناسان معتقدند طرح جدید دولت برای رفع ناترازی انرژی در شش ماهه دوم سال، عملا هزینه تمام‌شده مواد تولیدی را افزایش می‌دهد و این موضوع، قدرت رقابت بخش خصوصی را در برابر محصولات مشابه خارجی کاهش می دهد که قاعدتا بازار صادراتی را هم از دست می‌دهیم.

طبق گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، مجموع صادرات آهن و فولاد ایران تا پایان مهرماه ۱۴۰۲ با رشد ۱۵ درصدی، رکورد جدیدی به ثبت رساند. این درحالی است که صادرات میلگرد به شدت کاهش یافته و در مقابل، روند صادرات گندله و آهن اسفنجی ادامه دارد. یعنی به جای صادرات محصول نهایی، مواد اولیه را صادر می کنیم. این اتفاق می تواند تولید داخل را با چالش مواجه کند. تولیدکننده از یک جهت باید نگران مواد اولیه باشد، چرا که صادرات آن به‌صرفه‌تر است. از طرفی نبود تقاضا در بازار و مسئله قطعی برق و گاز و از طرف دیگر هم ابلاغیه ها و دستورات تحمیلی به بازار.  

اخیرا بود که کمبود مواد اولیه، دادِ تولیدکنندگان را درآورده بود؛ به گونه ای که پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک، برخی تولیدکنندگان بزرگ، آهن اسفنجی تولیدی خودشان را مصرف کنند و دیگر نتوانند به بورس عرضه کنند.

در حال حاضر، بازار منتظر رسیدن قیمت به کف خود است که احتمالاً با دستورالعمل جدید بورس مبنی بر تغییر دامنه منفی، شاید به این نتیجه برسد.

عرضه قطره چکانی آهن اسفنجی و رقابت بر سر آن، نرخ آن را به شدت بالا برد؛ طوری که معاملات روز شنبه ابطال و دوشنبه مجددا تکرار شد و با همان نرخ پایه ۱۱,۱۹۰ تومانی روی تابلوی معاملات قرار گرفت. برای هفته آینده، تداوم روند هفته ای که گذشت را پیش‌بینی می کنیم؛ هر چند در حوزه ورق، برخی ضخامت ها به سختی پیدا می شود که شاید بتواند موجب افزایش نرخ بعضی محصولات شود. اما روند کلی بازار، احتمالا ثابت خواهد بود همراه با نوسانات خیلی جزئی.