آموزش گام به گام فنس کشی باغ با توری حصاری

قبل از اینکه به سراغ آموزش فنس کشی باغ با توری حصاری برویم، فرض کنید یک باغ دارید که متراژ بالایی دارد و می خواهید محدوده آن را معین کنید. فنس کشی دور باغ چگونه است؟ چه ابزارهایی برای این کار نیاز دارید؟ هزینه مصالح آن چقدر است؟ به تمامی این موارد خوب فکر کنید تا در بخش های بعدی کاملا به این سوالات پاسخ دهیم.

نسخه صوتی مقاله آموزش گام به گام فنس کشی باغ با توری حصاری

فنس کشی باغ با توری حصاری چیست؟

قبل از شروع، فنس کشی باغ را توضیح می دهیم. فنس کشی باغ به معنی حصار کشی دور باغ با توری های فلزی خاص به نام توری حصاری است. در مقاله  توری حصاری و انواع آن که در لینک زیر مشاهده می کنید، درباره این محصول توضیح کامل داده ایم. البته برای این کار از ابزارهایی مانند متر و مصالحی مانند انواع پایه فنس یا پایه حصار نیز استفاده می شود. برویم سراغ اصل مطلب.

# حتما بخوانید

آهن ملل

پیشنهاد آهن ملل: توری حصاری و انواع آن

توری حصاری و انواع آن

مراحل فنس کشی باغ با توری حصاری

فنس کشی باغ با توری حصاری در ۶ مرحله به صورت زیر انجام می شود:

مرحله اول: محاسبه متراژ زمین

قبل از خرید توری مورد نیاز، باید بدانید که زمین شما چند متر توری لازم دارد. برای این کار باید متراژ زمین را محسابه کنید. معمولا در سند باغ متراژ زمین ذکر می شود. اگر سند ندارید می توانید با یک محاسبه ساده، متراژ باغ خود را با استفاده از محیط زمین به دست آورید. اگر زمین شما مستطیلی شکل است، طول و عرض آن را با یکدیگر جمع کرده و حاصل را ضربدر ۲ می کنید. به عنوان مثال اگر باغ شما ۱۰۰ متر عرض و ۲۰۰ متر طول داشته باشد، متراژ آن برابر با ۶۰۰ متر خواهد شد.

محاسبه متراژ زمین

اگر زمین شما مربعی شکل است، اضلاع زمین را ضربدر ۴ می کنید. به عنوان مثال هر ضلع باغ ۲۰۰ متر باشد، محیط آن ۸۰۰ متر می شود. پس به ۸۰۰ متر توری حصاری نیاز دارید. البته برای احتیاط باید چند متر اضافه تر بخرید، زیرا زمانی که توری حصاری را دور تیر می پیچید، از طول توری کم می شود. شما می توانید توری حصاری را به صورت رولی بخرید که مانند شکل زیر است.

رول توری حصاری

مرحله دوم: تعیین ارتفاع توری

دومین مرحله از آموزش فنس کشی باغ با توری، تعیین ارتفاع توری است. برای انتخاب ارتفاع مناسب توری باید این دو مورد را مشخص کنید:

  1. فنس کشی دور باغ برای جلوگیری از ورود انسان است؟
  2. یا فنس کشی برای جلوگیری از ورود حیوانات است؟
تعیین ارتفاع توری

مسلما اگر برای جلوگیری از خطرات انسانی باشد، ارتفاع توری حصاری باید بیشتر باشد.

مرحله سوم: نصب تیر حصارهای اصلی

برای فنس کشی دور باغ به تیر حصار یا پایه فنس نیاز دارید. تیر حصار نوعی پایه از جنس لوله فولادی است که برای نصب توری استفاده می شود. لوله مناسب برای فنس کشی، ۲ اینچی، ½-۲ اینچی و ۳ اینچی و طول آن ۳، ۳.۵ و ۴ متری است. ابتدا با یک بیل در چهار ضلع باغ، چاله ای به عمق یک سوم طول لوله حفر کنید. مثلا اگر لوله ۳ متری است، عمق چاله باید ۱ متر باشد.

همچنین عرض چاه باید سه برابر قطر لوله باشد. مثلا اگر قطر لوله فنس ۴ سانتی متر (۱.۵ اینچ) باشد، باید عرض چاله ای که حفر می کنید ۱۲ سانتی متر باشد.

نصب تیر حصارهای اصلی

در ادامه باید برای محکم شدن تیر حصار، حفره را با سنگ پُر کنید. اگر ملات سیمان و شن داشتید که چه بهتر. ترکیب شن و سیمان برای این کار بسیار تأثیرگذار است. سیمان باعث سفت شدن تیر در حفره و شن باعث زهکشی آب خاک حفره می شود. به همین منظور، اول ته حفره را با شن پُر کنید. سپس سیمان خیس را روی آن بریزید و تیر را داخل آن فرو کنید. بگذارید تیر حصار به مدت ۱ روز در سیمان بماند تا خوب به تیر بچسبد و روی سیمان را با کمی خاک بپوشانید.

پر کردن حفره تیر حصار با سنگ یا سیمان-شن

مرحله چهارم: نصب تیر حصارهای میانی

در این مرحله، تیرهای میانی را با فاصله ۳ متری از یکدیگر مانند مرحله سوم در زمین نصب کنید. فرقی ندارد که از کدام تیر اصلی شروع کنید ولی بهتر است از تیرهای کنار خانه‌باغ شروع کنید.

نصب تیر حصارهای میانی

مرحله پنجم: نصب توری حصاری

در این گام از آموزش فنس کشی دور باغ، باید توری را نصب کنید. برای این کار، رول توری حصاری را روی زمین پهن کنید تا اندازه تقریبی بین هر تیر را تخمین بزنید. باز کردن رول توری روی زمین به صاف شدن آن نیز کمک می کند.

نصب توری حصاری

سپس توری را به صورت عمودی روی زمین قرار دهید و در محل اتصال به تیر، آن را با سیم مفتول گالوانیزه محکم کنید. سیم مفتول گالوانیزه یا سیم سفید نوعی سیم است که طی فرآیندهای شیمیایی خاص روی آن روکش گالوانیزه کشیده شده است. به همین دلیل در برابر رطوبت و باران بسیار مقاوم است.

توجه: زمانی که توری حصاری را به لوله نصب می کنید، باید نیم سانت از روی زمین فاصله داشته باشد.

رعایت فاصله 5 سانتی متری توزی از زمین

برای اطلاعات بیشتر از سیم مفتولی گالوانیزه می توانید مقاله زیر را بخوانید.

# حتما بخوانید

آهن ملل

پیشنهاد آهن ملل: سیم مفتولی گالوانیزه چیست و به چه روشی تولید می شود؟

سیم مفتولی گالوانیزه

مرحله ششم: رنگ کردن توری حصاری و پایه فنس

این مرحله بیشتر اختیاری است. فنس کشی اطراف باغ اگر با توری فلزی گالوانیزه باشد دیگر نیازی به رنگ آمیزی نیست زیرا توری گالوانیزه به دلیل روکش روی (زینک) که دارد، توری را در برابر رطوبت مقاوم می کند. منتها اگر توری شما گالوانیزه نبود، برای دوام بیشتر فنس، بهتر است آن را رنگ کنید. البته برای فلزات، هر رنگی استفاده نمی شود. در مقاله بهترین رنگ برای فلزات می توانید لیست بهترین رنگ ها برای فلزات را پیدا کنید.

رنگ آمیزی توری حصاری

معرفی ابزار کشیدن فنس

برای فنس حصاری کشی به  ابزارهایی همچون گاز انبر، متر نواری،  فرز برقی، بیل و کلنگ و ترانس جوشکاری در صورت لزوم نیاز است. همچنین از مصالح مختلفی مانند پایه فنس، سیم مفتول نیز برای نصب فنس استفاده می شود.

ابزار کشیدن فنس

هزینه فنس کشی دور باغ

هزینه فنس کشی دور باغ به قیمت مصالح و متراژ زمین بستگی دارد. هر چه متراژ زمین بیشتر باشد، پایه فنس بیشتری می خواهد. همچنین به دلیل اینکه جنس توری ها از فلز است، هزینه آن بر اساس متراژ بالا می رود. فرض کنید قیمت توری حصاری متری ۴۴ هزار تومان باشد. بیشترین هزینه فنس کشی دور باغ مربوط به قیمت توری حصاری است که  برای باغ با محیط ۶۰۰ متر، برابر با ۲۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می شود. البته این این  قیمت فقط برای توری است و باید قیمت تیر حصار و بقیه مصالح و ابزارها را هم جداگانه محاسبه کنید.


کلام آخر

آموزش فنس کشی دور باغ با توری حصاری در 6 مرحله کلی انجام می شود. مهمترین گام، تهیه مصالح آن مانند توری حصاری، پایه فنس، سیمان و شن است. از ابزارهایی که برای حصار کشی اطراف باغ استفاده می شود، می توان به گاز انبر، بیل و کلنگ، فرز برقی و غیره اشاره کرد. توجه کنید که هنگام نصب توری به پایه فنس، توری باید ۵ سانتی متر بالاتر از زمین باشد.  

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.