علت گران شدن تیرآهن چیست؟

تیرآهن به عنوان یکی از اصلی ترین مصالح ساختمانی، نقش مهمی در صنایع عمرانی و ساخت و ساز ایفا می کند. تغییرات قیمت این محصول به دلیل عوامل متعددی از جمله نوسانات نرخ ارز، افزایش قیمت مواد اولیه، مشکلات عرضه و تقاضا و شرایط بازار جهانی فولاد رخ می دهد. در سال های اخیر و به خصوص در روزهای اخیر، بازار تیرآهن به دلایل مختلفی از جمله محدودیت های تولید به دلیل مشکلات انرژی و افزایش هزینه های حمل و نقل با افزایش قیمت همراه بوده است. این افزایش قیمت نه تنها بر صنعت ساخت و ساز تاثیر می گذارد، بلکه به دلیل وابستگی بسیاری از مقاطع فولادی به قیمت تیرآهن، این افزایش می تواند تاثیرات گسترده ای بر اقتصاد داشته باشد.


روند گران شدن قیمت تیرآهن در روزهای اخیر

در هفته اخیر که ثبات قیمتی زیادی را در قیمت آهن آلات شاهد بودیم، تیرآهن روند متفاوت تری را پیش گرفت و روند صعودی را طی کرد. گفتنی است که این روند با شروع شهریور ماه آغاز شد، اما این روزها در رکود و ثبات بازار بیشتر به چشم خورد.

روند گران شدن تیرآهن

افزایش قیمت تیرآهن محدود به سایز خاصی نبود. اکثر کارخانه های تولید کننده تیرآهن و سایزهای پرمصرف این مقطع فولادی، دستخوش افزایش قیمت شدند. در ماه جاری، قیمت تیرآهن ذوب آهن بیشترین نوسان را داشت. تیرآهن سایز ۱۴ در اوایل ماه با نرخ ۲۹,۳۰۰ تومان روانه بازار شد و اکنون با نرخ ۳۰,۶۰۰ تومان در بازار خرید و فروش می شود. قیمت تیرآهن سایز ۱۲ ذوبی نیز در آغازین روزهای شهریور ماه با نرخ ۳۰,۳۰۰ تومان عرضه می شد و حالا به ۳۲,۵۰۰ تومان رسیده است. در قیمت سایز ۱۶ تیرآهن در کارخانه ذوب آهن شاهد افزایش قیمت ۹۰۰ تومانی بودیم؛ این سایز از ۲۹,۲۰۰ تومان به ۳۰,۱۰۰ تومان رسید. قیمت تیرآهن سایز ۱۸ این کارخانه نیز با قیمت  ۲۹,۲۰۰ تومان در روز یکم شهریور و با قیمت ۳۰,۱۰۰ تومان در پایان ماه در بازار آهن آلات به ثبت رسیده است.

لازم به ذکر است که روند افزایشی محدود به کارخانه ذوب آهن نبود و قیمت تیرآهن فایکو نیز با افزایش همراه بوده است. افزایش قیمت در فایکو کمی ملایم تر از ذوب آهن بود، اما نوسانات نسبی را به همراه داشت.

قیمت ناودانی

علت افزایش قیمت تیرآهن چه بوده است؟

دلایل زیادی بر گران شدن قیمت تیرآهن تاثیر دارند که پررنگ ترین آن، افزایش تقاضا است. همانطور که در نمودار درج شده در مطلب “چالش های بازار آهن و فولاد در نیمسال دوم” آورده شده است، حجم تقاضای تیرآهن به حجم عرضه آن نزدیک شده است و این روند در مقایسه با چند ماه اخیر، روند مثبتی به نظر می رسد. از آنجایی که در تابستان سال جاری، بازار آهن در خواب زمستانی به سر می برد، احتمال می رود کمبود تقاضا در پاییز و زمستان جبران شود و همچنین با به جریان افتادن صادرات آهن آلات در ایران، این صنعت مهم مجددا وارد چرخه سودآوری شود.

اگرچه این آمار صرفا آماری از معاملات بورس کالا در دو روز گذشته است، اما روند کلی عرضه و تقاضای تیرآهن نسبت به سایر مقاطع فولادی پر کاربرد مانند میلگرد، مسیر بهتری را پیش گرفته است. ناگفته نماند که تغییر روند قیمت میلگرد در هفته گذشته نیز اتفاق افتاد و این امر می تواند خبر خوبی برای بهبود روند ساخت و ساز در نیمه دوم سال تلقی شود.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشت، کاهش صادرات چین و اصلاحاتی است بر بازار آهن و فولاد در حال اجرا می باشد. در حال حاضر به جرات می توان گفت هیچ عامل کوتاه مدت و مقطعی بر این افزایش قیمت تاثیر نداشته است و قیمت تیرآهن تحت تاثیر نوساناتی از جمله نوسان ناشی از قیمت دلار، مسائل سیاسی و اقتصادی و… قرار نگرفته است.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.