
بازار فولاد نیازمند حمایت و مشوقهای دولتی


بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان، بعضی از کارشناسان بر این باورند که در صورتی که مشوقهای بیشتری برای حمایت از صادرکنندگان ارائه نشود، در سال جاری بازار صادراتی فولاد ایران به دلیل سایه رکود موجود در آن و نبود بازار پایا صادراتی، رونق نمییابد. به همین ترتیب، در همه زمانها صادرات برای همه کشورها هم مردم و…
بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان، بعضی از کارشناسان بر این باورند که در صورتی که مشوقهای بیشتری برای حمایت از صادرکنندگان ارائه نشود، در سال جاری بازار صادراتی فولاد ایران به دلیل سایه رکود موجود در آن و نبود بازار پایا صادراتی، رونق نمییابد.
به همین ترتیب، در همه زمانها صادرات برای همه کشورها هم مردم و هم دولت ارزش ویژهای داشته و برای آن برنامهریزی میشود.
در کشور ما لازم است مسئولین انواع مشوقها را برای کمک و هموارسازی مسیرها در جهت توسعه صادرات بکار ببرند. به این ترتیب، میتوانیم به خوبی از تحریمهای اعمال شده بر کشورمان عبور کنیم و بر مشکلات چیره شویم.
با وجود اهمیت صادرات، نه تنها مشوقی برای رغیب به این امر وجود ندارد، بلکه هنوز هم در جهت عادیسازی و بازگشت به نقطه صفر فاصله داریم. به همین ترتیب، به تازگی فعالیتهایی دستکم در لفظ، بیان و فرهنگسازی عمومی در راستای بازگو کردن اهمیت صادرات آغاز شدهاست.
بر همین اساس، کل مصرف ظاهری فولاد کشور پایینتر از 15 میلیون تن میباشد. این در حالی است که در سال اخیر، بالغ بر 25 میلیون تن تولید و در سال جاری به اندازه 28 تا 30 میلیون تن برآورد تولید شدهاست.
این میزان از تولید به معنای مازاد 13 تا 15 میلیون تنی فولاد در بازار داخل میباشد. با این حال، به طور کلی صادرات فولاد ایران در سال اخیر حتی به 9 میلیون تن نیز نرسیدهاست.
کارشناسان بر این باورند که برای صادر کردن مازاد تولید، باید میزان آن را به 15 میلیون تن برسانیم. این مسئله نشان میدهد که لازم است بیش از 70 درصد توان صادراتی خود را افزایش دهیم.
این در حالی است که آمارها و معاملات بیانگر آن هستند که صادرات امسال هم به دلیل محدودیتهای داخلی، ابهامات بینالمللی، تحریم و دیگر مشکلات تولیدکنندگان، مشابه سال اخیر میباشد و در حدود 9 میلیون تن باقی ماندهاست.