همه چیز درباره پروفیل سبک (پروفیل مبلی)
پروفیل سبک یکی از رایج ترین مقاطع فولادی در ساختمان سازی و صنایع مختلف میباشد. اکثر افرادی که با ساختمان سازی سر و کار دارند، با پروفیل سبک آشنایی دارند. در این مقاله ما قصد داریم که شما را با پروفیل سبک، ویژگی ها و کاربردهای آن آشنا کنیم. با آهن ملل همراه باشید.
نگاهی به تاریخچه پروفیل سبک
حدود ۱۰۰ سال پیش برای اولین بار پروفیل مبلی یا پروفیل سبک در آمریکای شمالی مورد استفاده قرار گرفت. در ابتدا پروفیل سبک فقط به صورت آزمایشی در ساختمان سازی استفاده می شود، ولی بعد از مدت ها عملا به عنوان یکی از پرکاربرد ترین مصالح ساختمانی در نظر گرفته شد. از سال ۱۹۴۰، محصولات نورد سرد، مانند قوطی پروفیل ها بسیار پرکاربرد و شناخته شده هستند و جایگاه ویژه ای درساخت و ساز محصولات دارد. لازم به ذکر است که پروفیل سبک از گذشته تا کنون پیشرفت چشم گیری داشته است.
پروفیل سبک یا مبلی چیست؟
پروفیل سبک یا پروفیل مبلی یکی از مقاطع پرکاربرد فولادی می باشد. سطح مقطع پروفیل مبلی در تمام طول محصول یکسان است. پروفیل سبک، بوسیله نورد سرد تولید می شود. این نوع پروفیل، با ضخامت (۰.7mm – 1.5mm) تولید و در بازار عرضه می گردد. پروفیل های ساختمانی در ابعاد و ضخامت های متفاوت تولید می شود.
پروفیل سبک در شاخه های ۶ متری تولید می گردد و وزن آن ها به ابعاد و ضخامت ورق به کار برده شده به عنوان ماده اولیه، بستگی دارد. جالب است بدانید کلیه ویژگی هایی که در مورد ورق های روغنی صدق می کند، در مورد پروفیل مبلی نیز کاربرد دارد.
به طور کلی در صنایعی که به پروفیل های با ضخامت کم نیاز داشته باشند، از پروفیل سبک یا پروفیل مبلی استفاده می شود. سطح مقطع پروفیل سبک، می تواند به چهار حالت سه گوش، چهارگوش، دایرهای و یا ترکیبی باشد. از متداول ترین حالت پروفیل سبک میتوان به پروفیل مبلی با سطح مقطع مربع یا قوطی سبک با سطح مقطع مستطیلی اشاره کرد.
فرآیند تولید پروفیل سبک
پروفیل ها به طور کلی به سه روش تولید می شوند که در ادامه به طور مختصر با این سه روش آشنا می شویم.
روش اول: رول های ورق روغنی با برش های طولی به صورت تسمه در ضخامت مشخص تولید می شوند. پس از آن در دستگاه رول فرمینگ قرار می دهند و ظاهر محصول را شبیه لوله در میآورند. بعد از قرار گرفتن دو لبه تسمه روی همدیگر و مماس شدن آن، برای محکم شدن، با یکی از روش های جوشکاری به یکدیگر جوش می دهند و در نهایت پروفیل مورد نظر تولید می گردد. معمولا روش جوشکاری که برای تولید پروفیل استفاده می شود، جوشکاری القایی نام دارد.
اما به طور کلی جوشکاری پروفیل های سبک از طریق دستگاه های جوشکاری با الکترود دستی پوشش دار (SMAW)، جوشکاری قوسی با گاز محافظ (GMAW/MIG)، جوشکاری تیک (TIG WELDING)، جوشکاری با قوس الکتریکی (Arc Welding) انجام می شود.
روش دوم: در این روش ابتدا باید تسمه به دو صورت قوطی یا چهارگوش خم شود. سپس محصول را بوسیله چند غلتک شکل دهنده، دولبهی آن را به هم نزدیک میکنند و روی یکدیگر قرار میدهند. و سپس با روش القایی، دو لبه را به یکدیگر جوش میدهند و پروفیل مبلی تولید میگردد.
روش سوم: در این روش، پروفیل سبک به شکل درزدار تولید می گردد و دو نیمه پروفیل جداگانه تولید می شود و سپس جوشکاری می شود. این روش کمتر از آن دو روش بالا کاربرد دارد. پروفیل هایی که با این روش تولید شده اند، از لحاظ خواص مکانیکی بسیار ضیف تر است و قیمت کمتری دارد.
مجموعه آهن ملل مناسب ترین قیمت پروفیل کارخانه ها و برندهای مختلف را به مشتریان ارائه می کند.
ویژگی و مزایای پروفیل سبک
از مهم ترین ویژگی های پروفیل سبک، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرم پذیری گسترده
- تنوع وزنی متنوع
- سطح با کیفیت خوب
- قابلیت آبکاری
- دارای قطر و ضخامت بسیار دقیق
- ابعاد متفاوت و مطلوب
کاربردهای پروفیل سبک
از پروفیل سبک در صنایع مختلفی استفاده میشود که این صنایع به صورت زیر است:
- تولید مبلمان اداری و خانگی
- ساخت تجهیزات صنایع هوایی
- صنعت خودروسازی
- تجهیزات و مبلمان شهری
- تولید دوچرخه
- ساختن تابلوهای تبلیغاتی
تولید کنندگان پروفیل سبک
کارخانه های تولید کننده پروفیل سبک و مبلی، در قیمت گذاری تاثیر گذار هستند. معمولا کارخانه هایی که پروفیل سنگین تولید می کنند، پروفیل سبک نیز تولید می کنند. از جمله کارخانه هایی که پروفیل سبک تولید می کنند، می توان به کارخانه های فولاد ساب، کویر، پروفیل خاور هما صنعت اشاره کرد.
قیمت پروفیل سبک
همانطور که می دانید قیمت محصولات فولادی، میزان استفاده از آن را نیز مشخص می کنند. اگرچه قیمت گذاری این محصولات به عواملی از جمله قیمت مواد اولیه، نوسات نرخ ارز، کیفیت و غیره بستگی دارد، اما در کل پروفیل های مبلی یا سبک به علت وزن و ضخامت پایین تر قیمت آن ها نیز کمتر از پروفیل سنگین است و کاربرد بیشتری دارد. به دلیل کاربرد زیاد قوطی مبلی در صنایع مختلف، قیمت قوطی مبلی می تواند نقش کلیدی در قیمت نهایی محصولات تولید شده ایفا کند. برای مشاهده قیمت پروفیل مبلی یا پروفیل سبک می توانید از لینک زیر استفاده نمایید.
مشاهده قیمت و خرید قوطی مبلی
آهن ملل؛ توزیع کننده انواع پروفیل سبک به صورت آنلاین و حضوری
قیمت روز قوطی مبلیبرای مطالعه بیشتر درباره تفاوت های این دو پروفیل سبک و سنگین به مطلب “بررسی تفاوت پروفیل سبک و سنگین” مراجعه نمایید.
سخن پایانی
پروفیل های سبک یا مبلی نوعی از پروفیل هایی هستن که به روش نورد سرد تولید و ورق های روغنی تولید می شوند. در واقع ۳ روش در تولید این نوع پروفیل نقش دارد که در بالا به آن اشاره شد. از جمله ویژگی های پروفیل مبلی می توان به فرم پذیری گسترده، تنوع وزنی متنوع، سطح با کیفیت بالا، قابلیت آبکاری و غیره اشاره کرد.
سوالات متداول همه چیز درباره پروفیل سبک
پروفیل سبک یا مبلی چیست؟
سطح مقطع پروفیل مبلی در تمام طول محصول یکسان است و بوسیله نورد سرد تولید می شود. این نوع پروفیل، با ضخامت ۰.۷ تا ۱.۵ میلیمتر تولید و در بازار عرضه می گردد.
مزایای پروفیل سبک کدامند؟
از جمله مزایای پروفیل سبک می توان به فرم پذیری گسترده، تنوع وزنی متنوع، سطح با کیفیت بالا، قابلیت آبکاری و غیره اشاره کرد.
کاربردهای پروفیل سبک کدامند؟
پروفیل های مبلی در تولید مبلمان اداری و خانگی، ساخت تجهیزات صنایع هوایی،صنعت خوردروسازی، ساختن تابلوهای تبلیغاتی و غیره به کار برده می شوند.