دلایل تفاوت قیمت پروفیل بین کارخانه‌ها (۳ عامل کلیدی)

به دلیل انتخابی بودن قیمت نهایی پروفیل و همچنین انحصار تولید ورق (به عنوان ماده اولیه تولید پروفیل)، همواره قیمت قوطی و پروفیل در حال نوسان است و حتی قیمت پروفیل یک کارخانه با قیمت پروفیل مشابه از کارخانه‌ای دیگر تفاوت دارد. پس لازم است قبل از خرید به دلایل تفاوت قیمت پروفیل ها و عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل‌ آگاه باشید تا بتوانید قیمت مناسب را در زمان مناسب انتخاب کنید.

نسخه صوتی مقاله دلایل تفاوت قیمت پروفیل‌ها

چرا قیمت پروفیل کارخانه‌ها با هم تفاوت دارد؟

دلایل تفاوت قیمت پروفیل کارخانه ها

اگر برای خرید پروفیل‌های فولادی اقدام کرده باشید، حتما متوجه شده‌اید با وجود مشابه بودن مشخصات پروفیل‌ها از نظر نوع، جنس و ابعاد، اما قیمت پروفیل یک کارخانه با کارخانه دیگر متفاوت است. علت این تفاوت قیمت پروفیل ها در چیست؟

اصلی‌ترین عامل تفاوت قیمت پروفیل کارخانه ها، تفاوت در مشخصات ورق استفاده شده برای تولید آن‌ها است.

به عبارتی برند ورق، تلرانس وزن و ضخامت و در نتیجه تفاوت قیمت ورق‌ها، باعث می‌شود پروفیل تولید شده در یک کارخانه با پروفیل مشابه تولید شده در کارخانه‌ای دیگر، از نظر قیمت تفاوت داشته باشند.


قبل از خرید پروفیل، برند ورق را مشخص کنید!

زمان خرید پروفیل باید برند یا کارخانه تولیدکننده ورق مشخص شود. زیرا همانطور که اشاره کردیم نوع و مشخصات ورق تاثیر مستقیم در قیمت نهایی پروفیل هر کارخانه دارد.

در حال حاضر سه کارخانه فولاد مبارکه، فولاد اهواز و مجتمع فولاد گیلان، اصلی‌ترین کارخانه‌های تامین‌کننده ورق مورد استفاده در ساخت پروفیل هستند و به همین دلیل، میزان تولید و عرضه این سه کارخانه و مشخصات ورق آن‌ها مهم‌ترین پارامترهای تعیین‌کننده قیمت قوطی و پروفیل‌‌ها است. دیگر نکات مربوط به خرید پروفیل را می توانید در مقاله زیر بخوانید.

# حتما بخوانید

آهن ملل

پیشنهاد کارشناس آهن ملل: راهنمای خرید پروفیل آهنی

راهنمای خرید پروفیل

با اینکه مشخص کردن برند ورق، قیمت نهایی پروفیل را تا حدود ۹۰% مشخص می‌کند، اما عوامل دیگری نیز بر نوسان قیمت پروفیل ها تاثیر گذارند. آشنایی با این عوامل که در ادامه همه آن‌ها را بررسی می کنیم، برای افرادی که قصد فعالیت در بازار قوطی و پروفیل و بررسی قیمت‌ها را دارند، ضروری است.


لیست عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل فولادی

عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل و قوطی را می‌توان در سه دسته اصلی تقسیم‌بندی و لیست کرد:

۱- هزینه‌های اولیه۲- هزینه‌های زمان تولید۳- هزینه‌های بعد از تولید و عوامل جانبی
۱- هزینه مواد اولیه (قیمت ورق فولادی)
۲- هزینه حمل‌ونقل مواد اولیه
۱- هزینه تولید
۲- نوع پروفیل و روش تولید
۳- مشخصات پروفیل
۴- خدمات جانبی
۵- تکنولوژی مورد استفاده
۶- کیفیت و استاندارد کارخانه  
۱- حمل‌ونقل پروفیل
۲- وجود یا عدم وجود واسطه
۳- میزان عرضه و تقاضا
۴- نرخ جهانی فولاد
۵- نرخ ارز
۶- عوامل سیاسی و اقتصادی  

بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل فولادی

بین عواملی که در ادامه معرفی می‌کنیم برخی قابل کنترل و برخی غیرقابل کنترل هستند. با این حال آشنایی با آن‌ها به پیش بینی قیمت پروفیل و تصمیم هوشمندانه برای خرید این محصول کمک خواهد کرد.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل آهن

۱- هزینه‌های اولیه

قوطی و پروفیل مستقیما از فولاد تولید نمی‌شوند، بلکه کارگاه‌ها از ورق تولید شده با فولاد استفاده می‌کنند تا قوطی و پروفیل بسازند؛ از این رو می‌توان گفت نزدیک به ۹۰% قیمت پروفیل مربوط به هزینه‌های ورق و به این صورت است:

هزینه‌های اولیه= هزینه ورق فولادی (با توجه به نوع ورق و برند آن) + هزینه حمل‌ونقل ورق


۱-۱- هزینه مواد اولیه

برای تولید پروفیل‌ها ورق فولادی را خمکاری و جوش می‌دهند. متداول‌ترین ورق‌های مورد استفاده ورق سیاه و ورق روغنی است که هر کدام قیمت متفاوتی دارند. همچنین برند تولیدکننده ورق نیز روی قیمت مواد اولیه تاثیر می‌گذارد.

ورق سیاه بیشتر برای پروفیل‌های صنعتی و ورق روغنی برای پروفیل‌های سبکی مثل پروفیل مبلی استفاده می‌شوند.

۱-۲- هزینه حمل‌ونقل

بعد از تهیه ورق فولادی، هزینه حمل آن به کارگاه ساخت پروفیل نیز به هزینه مواد اولیه افزوده می‌شود.


۲- هزینه‌های زمان تولید

اصلی‌ترین پارامترهای زمان تولید که تعیین کننده قیمت پروفیل هستند، شامل موارد زیر می‌شود:

هزینه‌های زمان تولید= هزینه تولید و تکنولوژی آن + مشخصات پروفیل + خدمات جانبی + برند تولیدکننده پروفیل


۲-۱- هزینه تولید

هزینه‌های فرایند تولید از هزینه نیروی انسانی تا هزینه انرژی و تجهیزات، در تعیین قیمت پروفیل نقش کلیدی دارند.

۲-۲- نوع پروفیل و روش تولید آن

پروفیل‌های باز (مانند پروفیل‌های Z، C، U و برخی پروفیل‌های درب و پنجره) نیازی به جوشکاری ندارند، اما پروفیل‌های بسته (مثل قوطی، پروفیل‌های ۵۰۷، ۵۰۹ و …) علاوه بر خمکاری به جوشکاری و بعضا پرداخت نیاز دارند.

از این رو دستگاه و تکنولوژی مورد نیاز برای تولید هر پروفیل تفاوت دارد و قیمت تمام شده آن‌ها نیز متفاوت خواهد بود.

۲-۳- مشخصات پروفیل

انوع پروفیل از نظر جنس، ابعاد و سایز متفاوت هستند که باعث تفاوت در وزن پروفیل و در نتیجه قیمت آن‌ها می‌شود.

جنس: ارزان‌ترین جنس پروفیل، پروفیل‌های ساخته شده از ورق سیاه هستند. دیگر پروفیل‌ها مانند پروفیل‌های مبلی که از ورق روغنی ساخته می‌شوند، مسلما قیمت بیشتری دارند.

ابعاد: تولید پروفیل‌های با ضخامت بالا به دلیل دشوار بودن خمکاری ورق‌های ضخیم و همچنین تولید پروفیل‌های ظریف به خاطر ظرافت زیاد در خمکاری ورق‌های نازک، هزینه‌بر و دشوارتر هستند. به همین دلیل پروفیل‌های ضخیم و یا خیلی ظریف قیمت بالاتری دارند.

وزن: از موثرترین عوامل بر تعیین قیمت پروفیل، وزن آن‌ها است. به طور کلی در بازار، پروفیل‌ها یا سبک و یا سنگین هستند که این نامگذاری به ضخامت آن‌ها برمی‌گردد. هرچه ضخامت و وزن بیش‌تر سبب، باعث افزایش قیمت پروفیل می‌شود.

۲-۴- خدمات جانبی

خدمات اضافه در فرایند تولید پروفیل‌ها مانند پرداخت یا گالوانیزه کردن در قیمت نهایی پروفیل تاثیر می‌گذارند.

به طور مثال برای تولید پروفیل‌های گالوانیزه، ابتدا پروفیل را به وسیله ورق سیاه تولید می‌کنند، سپس پروفیل نهایی در حوضچه فلز روی، روی‌اندود یا گالوانیزه می‌شود. این خدمات اضافه و مزایای پوشش گالوانیزه (مانند مقاومت در برابر خوردگی)، باعث افزایش قیمت در پروفیل‌های گالوانیزه می‌شود.

۲-۵- تکنولوژی مورد استفاده

تهیه تکنولوژی‌های جدید ابتدا هزینه زیادی به کارخانه متحمل می‌شود، اما در بلند مدت باعث افزایش سرعت و کیفیت و در نتیجه کاهش هزینه‌های تولید و کاهش قیمت پروفیل خواهد شد.

۲-۶- کیفیت و استاندارد هر کارخانه

پارامترهای کیفی و استاندارد استفاده شده در هر کارخانه، کیفیت برند پروفیل را مشخص می‌کند. کیفیت برند نیز در قیمت پروفیل در بازار تاثیر می‌گذارد.

از جمله این پارامترهای تعیین‌کننده کیفیت برند، می‌توان به کیفیت مواد اولیه، تجهیزات کارخانه، رعایت تلرانس ابعادی دقیق و همچنین محدوده ابعادی قابل تولید هر کارخانه اشاره کرد. در مقاله زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد کارخانه‌های تولیدکننده پروفیل بخوانید.

# حتما بخوانید

آهن ملل

پیشنهاد کارشناس آهن ملل: معرفی ۲۰ کارخانه تولید پروفیل

کارخانه تولید پروفیل

۳- هزینه‌های بعد از تولید و عوامل جانبی

مجموع عوامل تاثیرگذار در قیمت پروفیل که مربوط به عوامل خارجی می‌شود به این صورت است:

عوامل جانبی= حمل‌ونقل محصول + میزان عرضه و تقاضا + نرخ جهانی فولاد + نرخ ارز + عوامل سیاسی و اقتصادی


۳-۱- حمل‌ونقل پروفیل

حمل‌ونقل آهن‌آلات هزینه بالایی دارد، به خصوص اگر محصول از محلی دورتر و با بعد مسافت بالا به دست مشتری برسد. توصیه می‌کنیم برای مدیریت هزینه حمل‌ونقل که تأثیر زیادی بر قیمت نهایی محصول خواهد داشت حتما «حمل‌ونقل آهن آلات بدون دردسر» را بخوانید.

۳-۲- وجود یا عدم وجود واسطه

مسلما خرید پروفیل با واسطه بیشتر، هزینه تمام شده را افزایش می‌دهد. پس توصیه می‌کنیم محصول را مستقیما از کارخانه یا شرکت فروشنده معتبری که از پیگیری و خدمات آن مطمئن هستید، خرید کنید.

۳-۳- میزان عرضه و تقاضا

عرضه و تقاضا یک اصل اساسی در تعیین قیمت هر محصولی است. زمانی که عرضه کمتر از تقاضا باشد، قیمت‌ پروفیل افزایش می‌یابند و زمانی که عرضه بیشتر از تقاضا باشد، قیمت‌ کاهش پیدا می‌کند.

۳-۴- نرخ جهانی فولاد

قیمت جهانی پروفیل و فولاد سیگنالی مستقیم در نوسان قیمت پروفل است.

۳-۵- نرخ ارز

نرخ ارز هم در قیمت مواد اولیه و هم در قیمت نهایی پروفیل تاثیرگذار است، به خصوص اگر مواد اولیه داخلی نبوده و وارداتی باشند.

۳-۶- عوامل سیاسی و شرایط منطقه ای و جهانی بازار:

وقایع سیاسی و اقتصادی بین‌المللی مانند تحریم‌ها و جنگ‌ها، اوضاع اقتصادی کشور و جهان مانند تورم، ثبات اقتصادی و همچنین سیاست‌های دولت‌ها در قیمت تمام‌شده کالا مانند پروفیل فولادی تاثیر مستقیم دارد.


علت نوسان قیمت پروفیل در بازار چیست؟

دلایل نوسان قیمت پروفیل آهن

با در نظر گرفتن همه عوامل تاثیرگذار در قیمت پروفیل و تعیین قیمت این مقطع فولادی، شاهد تغییر و نوسان قیمت این مقطع در در برهه‌های زمانی مختلف نیز هستیم.

دلیل این نوسان قیمت پروفیل در بازار چهار عامل کلیدی است که با تغییر هر عامل، قیمت پروفیل نیز دستخوش تغییر می‌شود:

  • نوسان قیمت ورق سیاه: عامل اصلی در تعیین قیمت قوطی پروفیل
  • نوسان نرخ فولاد جهانی: شاخص تعیین نرخ پروفیل
  • تغییر در میزان عرضه و تقاضا: قانون همیشگی اقتصاد
  • نوسان نرخ دلار: تعیین‌کننده قیمت‌ها در بازار

برای مشاهده نوسانات و نمودار قیمت قوطی و پروفیل و قیمت روز این محصول می‌توانید وارد صفحه زیر شوید.

مشاهده قیمت و خرید انواع قوطی آهن و پروفیل

آهن ملل؛ فروش انواع پروفیل آهن به صورت آنلاین و حضوری

قیمت پروفیل آهن

سخن آخر

شناخت عوامل مؤثر بر قیمت پروفیل، برای دانستن دلیل تفاوت قیمت پروفیل ها و تصمیم‌گیری صحیح ضروری است. مهم‌ترین عامل، قیمت ورق فولادی است که مستقیماً بر قیمت نهایی پروفیل تأثیر می‌گذارد. هزینه حمل‌ونقل، هزینه خط تولید، نوع و مشخصات پروفیل، خدمات جانی و همچنین نوسانات دلار، وضعیت عرضه و تقاضا و تحولات جهانی فولاد دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت پروفیل هستند.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.