روند بازار جهانی فولاد بعد از آمدن ترامپ
بازارهای جهانی فولادی بعد از آمدن ترامپ شاهد پس لرزهای زیادی بوده است. اولین نگرانی ها بیشتر معطوف به تعرفه های جدید بر واردات کالاهای چینی، کانادایی و مکزیکی می شود. در مقابل احتمالا این کشورها می خواهند اقدام تلافی جویانه علیه تعرفه های ترامپ انجام دهند. در پی آمدن ترامپ، تغییراتی در بازار جهانی فولاد چینی رخ داد که در ادامه خواهید خواند.
روند بازار بیلت، میلگرد، سنگ آهن و قراضه
بازار بیلت، میلگرد، سنگ آهن و قراضه در جهان روند ثابتی را طی کرد. با این استثناء که در ترکیه قیمت قراضه سنگین ۲۰ تا ۸۰ درصدی ۸ دلار افزایش داشت. مشروح روند بازار شمش فولادی، میلگرد، سنگ آهن و قراضه در دنیا به شرح زیر بوده است:
- چین: قیمت سنگ آهن به دلیل تعطیلات سال نو چینی ثابت ماند (۱۰۶ هزار دلار هر تن سی اف آر). قیمت بیلت ۱ دلار افزایش یافت و قیمت میلگرد صادراتی با ۴۶۶ دلار هر تُن فوب ثابت ماند.
- ترکیه: قیمت قراضه سنگین ۲۰ تا ۸۰ درصدی، افزایش ۸ دلار به ازای هر تُن سی اف آر داشت.
- ایران: قیمت میلگرد صادراتی ثابت ماند. (بسته به سایز بین ۴۳۵ تا ۴۵۰ دلار)
- ژاپن: قیمت قراضه سنگین کلاس ۲، به ۲۶۸ دلار هر تُن فوب افزایش داشت.
- شرق آسیا: قیمت قراضه صادراتی ثابت ماند (۴۳۴ دلار). قیمت بیلت بدون تغییر.
- آمریکا: قیمت میلگرد در ۷۵۵ دلار هر شورت تُن درب کارخانه ثابت ماند.
- اروپا: قیمت میلگرد در ۵۹۵ یورو به ازای هر تُن درب کارخانه بدون تغییر باقی ماند.
روند بازار ورق فولادی
بازار ورق فولادی در جهان همزمان با اعمال تعطیلات سال نو چینی دچار تغییرات شد. در چین قیمت ورق سیاه بدون تغیر ماند ولی در آمریکا به دلیل افزایش تقاضا، ۲۰ دلار افزایش یافت. مشروح روند بازار ورق فولادی در دنیا به شرح زیر بوده است:
- دریای سیاه: قیمت ورق گرم صادراتی ۱۰ دلار افزایش یافت.
- چین: قیمت ورق سیاه به دلیل تعطیلات بدون تغییر باقی ماند و در ۴۷۴ دلار به ازای هر تُن فوب ایستاد.
- جنوب شرق آسیا: قیمت ورق گرم وارداتی در کانال ۴۷۸ دلار هر تُن سی اف آر ثابت ماند.
- اروپا: قیمت ورق گرم با 5 یورو افزایشاز ۵۸۵ یورو به ۵۹۰ یورو رسید.
- آمریکا: قیمت ورق گرم ۲۰ دلار افزایش داشت که به دلیل تقاضای بیشتر در داخل و تشویق فولاد سازان داخلی از جانب ترامپ بود.
جنگ تجاری آمریکا با چین، مکزیک و کانادا
اخیرا کاخ سفید اعلام کرده است که آمریکا با «تهدید های غیر عادی از سوی بیگانگان، مواد مخدر و قاچاق» روبهرو شده است و تا زمان بین رفتن این بحران، 25 درصد تعرفه اضافی بر کانادا و مکزیک و همچنین ۱۰ درصد تعرفه اضافی بر واردات کالاهای چینی اعمال خواهد کرد. از طرفی، در اقدامی تلافی جویانه، کلودیا شینباوم، رئیس جمهور مکزیک و جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، پس از توافق با ترامپ، تعلیق ۳۰ روزه تعرفه های آمریکا را اعلام کردند.
جالب است که در این جنگ تجاری، روسیه اعلام بی طرفی کرده است. سخنگوی کاخ کرملین گفته است که « روسیه تمایلی ندارد وارد جنگ تجاری بین آمریکا با کانادا، مکزیک و چین شود. همچنین وی گفته است که به دلیل وجود تنش های زیاد بین این ۳ کشور، بهتر است کشورهای درگیر خودشان با این موضع برخورد کنند.