علت افزایش قیمت آهن، بازار ترمز بریده است؟

در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت آهن بین ۱۰۰ تا ۷۰۰ تومان در محصولات فولادی به ویژه میلگرد، لوله، نبشی  و ناودانی بودیم. از طرفی تیرآهن هم به دنبال آن، روند صعودی داشت. تحلیلگران بر این باورند که یکی از علل اصلی افزایشی شدن قیمت بازار، سیگنال بودجه کشور برای بخش عمران است. با افزایش تقاضا برای خرید آهن به امید استفاده آهن آلات در پروژه های عمرانی در سال آینده، خریدها بیشتر شده که افزایش قیمت آهن را به دنبال داشته است. اما داستان از چه قرار است؟


بودجه عمران ۱۴۰۴، اولین علت افزایش قیمت آهن در بازار

با تصویب کلیات لایحه بودجه در مجلس، جایگاه بازار آهن در بودجه ۱۴۰۴ مشخص شده است. در لایحه ۱۴۰۴، رشد ۴۰ درصدی در بودجه عمرانی دیده می شود که می تواند تقاضا برای محصولات فولادی و در نتیجه افزایش قیمت آهن را به دنبال داشته باشد.

در بودجه ۱۴۰۴، بودجه عمرانی کشور بالغ بر ۵۶۰ هزار میلیارد تومان تعیین شده است که افزایش ۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشت. این خود به عنوان سیگنال مثبتی برای ساخت و ساز در سال آینده عمل کرده و بازار آهن را به تکاپو انداخته است. در این حالت، با افزایش تقاضا برای محصولات فولادی روبرو هستیم، زیرا خریداران به امید افزایش قیمت، خرید می کنند و از طرفی افزایش تقاضا برای استفاده از آهن آلات در پروژه های عمرانی به عنوان اهرمی برای افزایش قیمت آهن عمل می کند.


کاهش عرضه در بورس، دومین علت افزایش قیمت آهن

در هفته اخیر سنگینی سایه بورس روی بازار کاملا احساس می شد. از آنجایی که بخشی از قیمت گذاری آهن و محصولات فولادی تحت تأثیر قیمت های پایه در بورس قرار دارد، هر گونه تغییر در میزان عرضه در بورس می تواند بازار آهن را زیر و رو کند. امروز عرضه های بورس برای برخی از محصولات فولادی کاهش داشت که باعث افزایش قیمت آهن در بازار شد.

به عنوان مثال در بخش میلگرد، حجم عرضه برابر با ۱۷۱/۱۰۲ تُن و قیمت پایه ۲۵ هزار و ۹۲۷ تومان بود که نسبت به حجم عرضه هفته قبلی، ۵ درصد کاهش داشت. این کاهش عرضه میلگرد در رینگ صنعتی بورس باعث گران شدن قیمت میلگرد در بازار شد.


افزایش قیمت سوخت، سومین علت افزایش آهن

طی تنش های ایجاد شده در خاورمیانه، قیمت سوخت به ویژه نفت خام دنیا در روزهای اخیر افزایش یافته است. ایران از بزرگترین تولید کنندگان نفت خام در جهان است، ولی به دلیل مصرف بالای سوخت در کشور از جمله بنزین، میزان سوخت داخل کشور جوابگو نیست و بخشی از آن، به واسطه واردات تأمین می شود. از آنجایی که حمل و نقل محصولات فولادی با ماشین های سنگین انجام می شود که به سوخت بالایی نیاز دارند، در نتیجه هزینه حمل و نقل بیشتر خواهد شد که روی قیمت نهایی محصولات فولادی تأثیر می گذارد.

قیمت میلگرد
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.