خریدارانی که امسال در بازار فولاد ضرر کردهاند

بازار فولاد در این روزهای آخر سال فعلا نظاره گر است. معامله گرها بیشتر منتظر سر و سامان بارهای فروخته شده هستند. در این بین خریدارانی هستند که امسال در بازار فولاد ضرر کرده اند. این خریداران به گمان اینکه در اوایل سال بعد، قیمت های فولاد شدیدا گران می شود، پیشخریدهای سنگین داشته اند.
برگ برنده در بازار فولاد دست کیست؟
در سال های اخبر عدم قطعیت با بازار فولاد و آهن همراه بوده است. هرچه به اواخر سال بیشتر نزدیک می شویم، حباب قیمتی در به وضوح دیده می شود و ترس خریداران و فروشندگان در بازار آهن بیشتر می شود. بازاری که قیمت ها هیجانی است و فقط بزرگان بازار بر آن سواری می کنند، جایی برای ریسک باقی نمی گذار. با این وجود بعضی خریداران خبره این طرف سال بارهای سنگین خود را فروختند زیرا از رفتار بازارساز برای آخر سال آگاه بودند. ولی در مورد سودهای کلان باید گفت که و برگ برنده بازار فولاد بیشتر دست بازارسازان بوده است.
بازار تا کی افزایشی است؟
تاریخ بارها ثابت کرده است که اواخر سال معمولا افزایش قیمت داریم. در ابتدای سال نو هم که بازار ۱۵ روزی تعطیل است و تا جان گرفتن بازار قیمت ها نوسان خواهد داشت. این موضوع را در سال قبل هم دیدیم. مثلا قیمت تیرآهن در اوایل اسفند 1402 جهش ناگهانی ۴۰۰۰ تومانی به طور میانگین داشت و در اواخر سال ریزش ۶۰۰۰ هزار تومانی داشت و به نوعی حباب قیمت ترکید. امسال هم تقریبا همین سناریو در حال تکرار است.
بازار فولاد هنوز عقب است!
قبلا هم درباره اینکه چرا قیمت آهن در بورس ساختگی است، صحبت کردیم. ساز و کار بورس به نحوی است که باعث می شود بازار فولاد از بورس عقب بماند. همچنین، وقتی بازارساز در آخر سال به هدف خود رسید، بازار به روند عادی خود باز می گردد.
از طرفی، ارز بازار شرکت ها به مرکز مبادله منتقل می شود، بازار فولاد را عقب می اندازد، زیرا بزرگان بازار زودتر از موعد موج سواری را شروع کردند و قیمت گذاری زنجیره فولاد و آهن در بورس را دست کاری کردند. این شد که حباب قیمتی روز به روز بیشتر و بیشتر شد. با این حال به قول گفتنی « فواره چون بلند شود سرنگون شود» و یک جایی این حباب قیمتی خواهد ترکید و خریداران را متضرر خواهد کرد.