انجمن فولاد، خواستار تاخیر در تحویل محصولات فولادی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامهای به مدیر عامل شرکت بورس کالا درخواست کرد به دلیل قطعی برق فولادسازان، تاخیر در تحویل محصولات معامله شده را مجاز بدانند. با توجه به اینکه قطعی برق در فصل تابستان به معضلی جدی تبدیل شده است، تعطیلات حاکم بر ادارات و ارگانهای دولتی، تاثیراتی بر بازار فولاد نیز میگذارند. در این مطلب قصد داریم به جزئیات نامه انجمن فولاد و چرایی این درخواست بیشتر بپردازیم.
متن نامه انجمن فولاد
انجمن فولاد در راستای تاخیر در تحویل محصولات فولادی، چنین از بورس درخواست کرد:
جناب آقای دکتر جهرمی مدیر عامل محترم شرکت بورس کالای ایران، همانگونه که مستحضر هستید، محدودیتهای برقی کارخانجات زنجیره فولاد کشور در سال جاری به مراتب شدیدتر از سال گذشته بوده و از اواخر خردادماه این محدودیتها فراتر از برنامه پیش بینی شده قبلی اعمال شده است. با وجود این فولادسازان با مدیریت بهینه خطوط تولیدی و عرضه و تحویل به موقع محصولات، مانع از ایجاد آشفتگی در بازار فولاد کشور شدهاند؛ لیکن شدت محدودیتهای اعمالی بر برق مورد نیاز کارخانجات زنجیره فولاد در روزهای اخیر به حداکثر رسیده و موجب توقف تولید در اکثر کارخانجات فولادی شده است. بر این اساس و با توجه به اینکه واحدهای تولیدی، موعد تحویل محصولات عرضه شده در هفته گذشته خود را بر اساس سهمیه تامین برق قبلی وزارت نیرو تنظیم و اعلام کرده بودهاند و اکنون به دلیل اعمال محدودیتهای برقی فراتر از برنامه و خارج از اراده کارخانجات تولیدی” امکان تولید و تحویل محصولات معامله شده وجود ندارد، خواهشمند است ترتیبی اتخاذ فرمایید که تا زمان خروج از شرایط اضطرار برقی و تامین برق کارخانجات فولادی، تاخیر در تحویل محصولات فروخته شده مجاز محسوب شده و مشمول جریمه نگردد.
آسیبهای احتمالی ناشی از قطعی برق
قطعی برق به معضلی جدی در صنایع متفاوت تبدیل شده است که صنعت فولاد نیز از این قاعده مستثنی نیست. طبیعتا خط تولید صنایع زیادی در کشور با این چالش مواجه هستند و آسیب جدی به تولیدکنندگان در حوزههای مختلف وارد میشود، بنابراین مسئولین کشور، مستلزم در نظر گرفتن تدبیری اساسی به منظور رفع این مشکل هستند.
مدت زیادی از آخرین باری که در ایران، با قطعی جدی برق مواجه بودیم نمیگذرد. به خاطر دارید که علاوه بر به وجود آمدن اختلال در کسب و کارها، خسارتهای جبران ناپذیری به دستگاهها و خط تولید کارخانجات کشورمان وارد شد که در پی آن، خللی جدی در اقتصاد کشور نیز به وجود آمد.
این روزها به دلیل شرایط حاکم بر بازار آهن و فولاد و میلگرد، تنها قطعی برق کافیست تا مزید بر علت ورشکستگی تولید کنندگان آهن و فولاد شود. علاوه بر آن، بازار مقاطع فولادی همچنان راکت بوده و تقاضا در آن در شرایط چندان مطلوبی به سر نمیرود.
فولاد جزو معدود حوزههایی است که هنگام بروز هرگونه بحران کوچک و بزرگ، تحت تاثیر قرار گرفته و سریعا دچار نوساناتی میشود؛ چرا که علاوه بر تولید، خدمات آن نیز وابسته به برق است. علاوه بر گرمای شدید این فصل، تحمل کسادی بازار برای فعالان حاضر در این صنعت، مسئلهای بسیار دشوار است.