وضعیت بازار آهن در سال ۲۰۲۵
بازار آهن در سال ۲۰۲۵ دچار تغییرات اساسی خواهد شد. برخی تحلیلگران می گویند که قیمت فولاد در ابتدای سال ۲۰۲۵ کاهش خواهد یافت و در ادامه با افزایش تقاضا روبرو خواهیم بود. وضعیت خاورمیانه، میزان تقاضا، بهای مواد اولیه مانند سنگ آهن و مهم تر از آن سیاست های ترامپ برای اعمال تعرفه ها و جنگ تجاری بین آمریکا و چین از مسائلی است که وضعیت بازار آهن را در سال میلادی آینده مشخص خواهد کرد.
پیش بینی انجمن جهانی فولاد از بازار آهن برای سال ۲۰۲۵
انجمن جهانی فولاد در جدیدترین آمار خود در بخش چشم انداز کوتاه مدت (Short Range Outlook) پیش بینی کرده که تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵ بهبود یابد و با افزایش ۱.۲ درصدی به ۱,۷۷۲ متریک تُن برسد. همچنین این انجمن اعلام کرده که علیرغم مشکلاتی مانند انقباض پولی، هزینههای بالا، قیمت های محدود و وضعیت نامعلوم ژئوپلیتیکی در جهان، تقاضای آهن و فولاد در سال ۲۰۲۴ خوشبینانه خواهد بود.
چین، کانون توجه بازار آهن
چین بزرگترین مصرف کننده آهن در دنیا است. همچنین چین از لحاظ تولید سنگ آهن در رتبه دوم قرار دارد. چشم بازار آهن در سال ۲۰۲۵ به چین دوخته شده است و منتظر اعلام محرک های اقتصادی احتمالی از سوی این دولت است. همچنین، انجمن جهانی فولاد پیش بینی کرده که حمایت دولت چین از بازار آهن می تواند تقاضای فولاد چین را در سال ۲۰۲۵ تقویت کند. علاوه بر این، رشد قیمت سنگ آهن چین در سال بعد نیز پیش بینی می شود. موسسه آمریکایی فیچ ریتینگز (Fitch Ratings) در این باره گفته که احتمالا قیمت مواد خام آهنی در سال بعد به طور میانگین بین ۹۵ تا ۱۵۰ دلار خواهد شد.
بازیگران اصلی بازار آهن در سال ۲۰۲۵
با توجه به اقدامات ترامپ برای اعمال تعرفه های ۱۰۰ درصدی روی کالاهای چینی، آمریکا و چین را می توان دو بازیگر اصلی بازار آهن در سال ۲۰۲۵ دانست. ترامپ برای هر کالایی که از چین وارد آمریکا می شود، مالیاتی بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد اعمال کرده است. این کار در دراز مدت باعث تقویت تولید داخلی آمریکا و کمک به فولادسازان این کشور می شود ولی در عوض قیمت آهن را افزایش خواهد داد.
بازار آهن ایران در سال ۲۰۲۵
با ورود به سال جدید میلادی، بازار آهن ایران هم دچار تحولات زیادی خواهد شد. در آخرین تحلیل های سایت Statista آمده که بازار آهن ایران در سال ۲۰۲۵ رشد ۴.۵ درصدی خواهد داشت. همچنین با نگاهی به بازار داخل می توان گفت که با تغییر تقاضای آهن در سال ۱۴۰۴ به ویژه در بخش میلگرد روبه رو خواهیم بود.
بازار آهن ایران در سال ۲۰۲۵ به موازات قیمت های جهانی نیز حرکت خواهد کرد و روندی افزایشی در اواسط سال ۲۰۲۵ خواهد داشت. البته عواملی مانند ماند تنش های منطقه، قطعی برق و گاز، تقاضا و میزان صادرات را باید در نظر گرفت.