کاربرد ورق St52 چیست؟

کاربرد ورق St52 را می توانید هم در ساختمان سازی و هم در صنایعی مانند کشاورزی، معدن و کشتی سازی مشاده کنید. یک نمونه بارز آن در ساخت ماشین آلات معدن است که دقیقا خواهیم گفت برای چه تجهیزاتی در این صنعت به کار می رود.
ورق St52 چیست؟

ورق St52 نوعی ورق سیاه کم کربن است که مقدار زیادی منگنز (۱.۶ درصد) دارد. وجود منگنز در این ورق باعث بالا رفتن مقاومت و کاهش شکنندگی آن می شود.
ورق های St52 محصولی از نورد گرم هستند، یعنی در دمای بسیار بالا حرارت دیده اند و سپس به طور طبیعی در دمای اتاق (۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد) خنک شده اند. این روش، ساختار دانه ای ورق را تغییر می دهد و درنتیجه ورق را مقاوم، چکش خوار و انعطاف پذیر می کند. برای اطلاعات بیشتر درباره این ورق می توانید وارد لینک زیر شوید.
# حتما بخوانید

کاربردهای ورق St52
مهمترین کاربردهای ورق st52 برای تولید انواع ماشین آلات معدنی، تجهیزات کشاورزی، کشتی، تیر ورق و لوله های انتقال نفت و گاز و آب است. در بخش های زیر به طور مجزا این موارد را توضیح می دهیم.
کاربرد اول: ساخت ماشین آلات معدن

ماشین آلات معدنی مانند بولدوزر، بیل مکانیکی و سیستم های نوار نقاله از ورق St52 ساخته شده اند. ورق st52 دارای مقادیر زیادی عنصر سیلیسیم که مقاومت و سختی آن را بالا می برد.
توجه داشته باشید که در ساخت بازوهای بیل مکانیکی از ورق st52 استفاده می شود ولی برای تولید باکت بیل مکانیکی(چَنگَک بیل) از ورق دیگری به نام ورق ضد سایش استفاده می شود. در مقاله زیر می توانید اطلاعات کامل تری درباره این ورق فولادی بهدست آورید.
# حتما بخوانید

کاربرد دوم: ساخت تجهیزات کشاورزی

دومین کاربرد ورق St52 در صنعت کشاورزی است. خواص مکانیکی ورق St52 مانند مقاومت کششی در حدی است که می توان از آن برای تولید انواع تجهیزات کشاورزی مانند خاک برگردان، خاک ورز و اسکلت تراکتور استفاده کرد. از دیگر کاربردهای ورق st52 در صنعت کشاورزی میتوان به ساخت سیلندرهای هیدرولیکی، تسمه یا نوار های نقاله و شَفت های انتقال قدرت اشاره کرد.
کاربرد سوم: ساخت کشتی

یکی از کاربردهای مهم ورق St52، ساخت اجزای کشتی مانند عرشه، بدنه و دیواره های آن است. در همین جا لازم است بگوییم که لایه های خارجی کشتی را نمی توان با ورق st52 ساخت زیرا محیط های دریایی به شدت محلول های نمکی دارند و ورق St5 را دچار خوردگی می کنند.
به همین دلیل مهندسان از ورق دریایی برای این منظور استفاده می کنند که در مقاله “ورق دریایی چیست؟” به طور کامل درباره آن توضیح داده ایم.
کاربرد چهارم: ساخت تیر ورق برای پُل

تیر ورق نوعی تیرآهن غول آسا و سایز بالا است که با اتصال ورق های St52 به هم تولید می شود. برای ساخت پُل ها به ویژه پُل های راه آهن و پُل های ۲۵ دهانه ای از تیر ورق استفاده می شود. طول تیر ورق به ۱۰۰ متر هم می رسد! با توجه به مشخصات ورق st52 مانند قابلیت ماشین کاری و جوشکاری بالا، برای ساخت انواع تیر ورق گزینه مناسبی به شمار می رود.
کاربرد پنجم: تولید لوله های انتقال نفت و گاز

یکی از خواص ورق st52، مقاوم بودت در برابر فشار و پارگی است. سیالات و گازها زمانی که از لوله ها رد می شوند یک فشار داخلی به لوله وارو می کنند. علاوه بر این فشار ها، لوله ها در معرض فشارهای خارجی مانند خاک و فشارهای هیدرو استاتیک قرار دارند. به همین دلیل، لوله های انتقال نفت و گاز را از ورق St52 می سازند که قادر به تحمل فشارهای بالا در محیط های مختلف هستند.
نکته: در شرایطی که نیاز به ورق st52 در صنایع یا ساختمان سازی افزایش یابد، قیمت ورق St52 نیز افزایش خواهد یافت. برای همین اول باید در نظر بگیرید که برای چه کاربردی می خواهید ورق را بخرید.
کلام آخر
رایج ترین کاربرد ورق St52، ساخت لوله های نفت و گاز است. البته از این ورق برای تولید انواع تجهیزات کشاورزی مانند بیل مکانیکی، ساخت پُل و مصالح ساختمانی همچون نبشی نیز کاربرد دارد.