عقب نشینی قیمت ها در بازار آهن

شروع این هفته با عقب نشینی قیمت ها در بازار آهن همراه شد. امروز در اکثر مقاطع فولادی علی رغم هفته قبل، شاهد کاهش قیمت ها هستیم. در همین ابتدای روز، قیمت میلگرد به طور متوسط بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ تومان کاهش داشت. در بخش تیرآهن نیز شاهد کاهش ۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای تیرهای سنگین ذوبی سایزهای ۱۸، ۲۲، ۲۴ و ۳۰ بودیم. نظر فعالان اقتصادی درباره وضعیت کنونی بازار جالب است: در یک کلام «بازار بی جان است»!


چرا قیمت ها عقب نشینی کرده اند؟

اینکه چرا قیمت ها در بازار آهن عقب نشینی کرده اند، دو منشأ خارجی و داخلی دارد که بد نیست آن را بررسی کنیم.

عوامل خارجی

مهمترین عامل خارجی که باعث کاهش قیمت ها در بازار آهن امروز شده، عدم قطعیت در بحث مذاکرات با آمریکا است، زیرا رفتارهای ترامپ غیر قابل پیش بینی است. بازار فعلا تا زمانی که نوسان ارزی وجود دارد، کشش اصلاح را ندارد و تنها مقاطع فولادی نوسان جزئی می کنند و دوباره افزایشی می شوند. در حال حاضر به دلیل عدم قطعیت سیاسی و ریسک های ژئوپلتیکی، بازار آهن ثبات کافی ندارد.

عوامل داخلی

یکی از مهمترین عوامل کاهش قیمت ها در بازار آهن امروز، بالا بودن ریسک در خریدها بوده است. عده ای به ترس از افزایشی بازار یا اصلا فروش ندارند، یا اگر فروش دارند به صورت خرده بار و در مبالغ نسبتا پایین است. از طرفی، خریداران هم می ترسند که قیمت آهن دست کم تا آخر هفته افزایشی شود و دچار ضرر شوند. برای همین این، دو طرف چه خریدار و چه فروشنده با احتیاط معامله می کنند.

همچنین، گزارش ها نشان می دهد که در هفته قبل تیرآهن در بورس آهن ۵ هزار تومان گران تر شد. عرضه تیرآهن های بورسی در هفته قبل با ۱ درصد افت به ۱۷ هزار و ۲۷۹ تُن رسید. زمانی که قیمت ها در بورس بالا باشد، تقاضا برای محصولات فولادی در بورس پایینی می آید، زیرا قیمت ها برای خرید مقرون به صرفه نیست. پس بازار مجبور می شود که کمی عقب نشینی کند زیرا تقاضای کافی وجود ندارد.


قیمت نبشی بر خلاف موج

قیمت نبشی به دلیل اینکه از محصولات مازاد بر تولید به شمار می رود بر خلاف موج، روندی افزایشی داشت  به طوریکه  نبشی فولاد ناب تبریز، ۱۰۰  تومان رشد کرد. با این حال، باید منتظر ماند تا در روزهای آتی با وجود عدم قطعیت و ریسک بالا، بازار به چه سمتی خواهد رفت.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.