تأثیر اوضاع خاورمیانه بر تقاضای آهن

تنش های اخیر در خاورمیانه باعث شده تا روند تقاضای آهن تغییر کند. معمولا بعد از جنگ بازسازی انجام می شود و در نتیجه استفاده از مصالح ساختمانی از جمله آهن آلات ضروری خواهد بود. در این بین، بازار آهن چه در داخل و چه خارج از کشور به تکاپو می افتد. از آن طرف چین صادرات مقاطع فولادی خود را افزایش داده است. از طرفی رسانه ها و محافل داخلی از کمک ۷۷ میلیون دلاری ایران برای بازسازی بیروت خبر می دهند.


خاور میانه منطقه ای پر ریسک برای بازار آهن

خبر کمک ایران به بازسازی لبنان روی تقاضای آهن تأثیر گذاشته است. اخیرا دبیر کل حزب الله لبنان گفت «با کمک‌ های مالی که بیشتر از سوی ایران است به هر خانوار که خانه ‌اش در بیروت به طور کامل ویران شده در مجموع ۱۴ هزار دلار پرداخت خواهد شد.» این مسئله روی قیمت آهن می تواند بسیار تأثیرگذار باشد، چرا که سیگنال بازسازی لبنان، برخی از شرکت های فعال در حوزه ساخت و ساز را به تکاپو انداخته است. برای همین می تواند تقاضای آهن را هم بیشتر کند.

در این خصوص دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران گفت بخش خصوصی ایران آمادگی بازسازی بیروت را دارد، ولی به این شرط که ریسک ها و هزینه های مربوط به آن در بازار پوشش داده شود. وی همچنین در این باره افزود:

«به هرحال با یک منطقه پر ریسک مواجه هستیم، اما از آنجایی که احیانا منابع مورد نیاز از طرف ایران فاینانس می‌ شود، ریسک این بخش کاهش و ریسک متوجه درگیری‌ ها و کشمکش‌ های نظامی خواهد شد.»

فرصت طلبی چینی ها در بازار آهن خاورمیانه

سال های اخیر چین با ساخت کارخانه در کشورهای خاورمیانه از جمله عربستان و عراق به دنبال نفوذ غیر مستقیم خود در منطقه خاورمیانه بوده است. به عنوان مثال هلدنیگ سینگشان گروه در اوایل سال ۲۰۲۴، پروژه شهرک صنعتی خود را در مرکز نفت جنوب بصره آغاز کرده است. یا در عربستان، شرکت فولادی بائوشان چین با امضای قرارداد با شرکت نفتی آرامکو، اقدام به ساخت چند کارخانه فولادی کرده است. همچنین سیل صادرات فولاد چین به بازار جهانی  باعث شده تا تقاضای آهن در دنیا نوسان کند. چین هم بزرگ ترین مصرف کننده آهن در جهان است و هم از لحاظ تولید سنگ آهن در رتبه دوم قرار دارد.


صادرات آهن ایران کم شده است؟

اوضاع خاورمیانه باعث شده تا صادرات ایران نیز نسبت به سال قبل کاهش یابد. آخرین آمار صادرات آهن ۱۴۰۳ نشان می دهد که ایران در ۷ ماهه سال ۱۴۰۳ مجموعا ۱۶ میلیون و ۵۱۹ تُن آهن و فولاد به ارزش ۳ میلیون و ۶۴۳ هزار دلار صادر کرده که نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲، روندی کاهشی داشته است. برای اطلاعات دقیق تر از میزان صادرات آهن و فولاد ایران می توانید آمار محصولات فولادی در ۷ ماه سال ۱۴۰۳ را بخوانید.

لیست قیمت تیرآهن
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.