
تحلیل نادرست کارشناسان از بازار آهن


بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان، در این روزها با دقت به شرایط بازار آهن می توانیم دریابیم که زمانی که قیمت دلار در بازار آزاد ارز با کاهش روبه رو بود، نرخ بیشتر محصولات تولید نوردکاران هم در بازار آهن کاهشی بود. سیر تخلیه حباب قیمتی مقاطع فولادی از یک روز قبل آغاز شده بود و طی آن زمان…
بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان، در این روزها با دقت به شرایط بازار آهن می توانیم دریابیم که زمانی که قیمت دلار در بازار آزاد ارز با کاهش روبه رو بود، نرخ بیشتر محصولات تولید نوردکاران هم در بازار آهن کاهشی بود.
سیر تخلیه حباب قیمتی مقاطع فولادی از یک روز قبل آغاز شده بود و طی آن زمان با سرعت بیشتری ادامه یافت. البته برخی نوردکاران که قیمت محصولاتشان را شدیدا کاهش داده بودند، سعی داشتند تا نرخ هایشان را ثابت نگه داشته و از سقوط بیشتر خودداری کنند.
به همین ترتیب، در یکشنبه هفته گذشته براساس آخرین قیمتهای اعلام شده از سوی نوردکاران فولادی کاهش صفر تا ۵۰۰ تومانی در نرخ انواع میلگرد آجدار در بازار آزاد مشاهده شد و بیشتر تولیدکنندگان نبشی، ناودانی و تیرآهن نیز قیمت محصولاتشان را بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان کاهش داده اند.
در میان محصولات حوزه قوطی و پروفیل نیز برخی قیمتها نسبت به قبل ثابت ماند و برخی نرخ ها نیز با کاهش شدید حتی تا ۷۰۰ تومان مواجه شد. اما عمر این روند کاهشی به درازا نکشید و با سرعتی بیشتر از روند نزولی شیب صعودی گرفت و مجددا به جایگاه اول خود بازگشت.
کارشناسان علل افت قیمت ها در بازار را این طور عنوان می کنند که در کنار سقوط قیمت دلار، تداوم گمانه زنیها درباره احتمال بالای عرضه شمش در بورس کالا طی روز سه شنبه هفته اخیر سبب امیدواری نوردکاران نسبت به وضعیت روزهای آینده بازار آهن شد و در نتیجه، آن ها قیمت محصولاتشان را پایین آوردند. البته آنها هم چنان معتقد بودند که عرضه شمش در روز سه شنبه نیز با توجه به دستور سازمان حمایت مبنی بر لزوم عرضه حداکثری شمش از سوی فولادسازان بزرگ و کوچک و تامین نظر فولادسازان اصلی درباره تسهیل صادرات از سوی دولت، به احتمال قریب به یقین رخ خواهد و اگر در این عرضه قیمت های نهایی چندان از قیمت های پایه بالاتر نرود، در آینده نیز شاهد روزهای خوشی برای بازارآهن خواهیم بود اما انگار هر آنچه رشته بودند پنبه شد!