
بازار میلگرد مقدم بر بازار سایر محصولات فولادی


بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان در راستای بازار میلگرد مقدم بر سایر محصولات فولادی، هم اکنون در بازار آهن، میلگرد بعد از شکستن رکورد 7 هزار و 100 تومان در هر کیلوگرم از حرکت ایستاده و حتی شواهد قدرتمندی از تغییر فاز قیمتی را نشان میدهد. این بازار تاکنون رکوردهای بزرگی را به ثبت رسانده که برای…
بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان در راستای بازار میلگرد مقدم بر سایر محصولات فولادی، هم اکنون در بازار آهن، میلگرد بعد از شکستن رکورد 7 هزار و 100 تومان در هر کیلوگرم از حرکت ایستاده و حتی شواهد قدرتمندی از تغییر فاز قیمتی را نشان میدهد. این بازار تاکنون رکوردهای بزرگی را به ثبت رسانده که برای مصرفکننده واقعی این کالا از یک کابوس قدرتمند چیزی کم ندارد.
با این حال، بازارهای کالایی نشان دادهاند که به رکوردشکنیهای قیمتی چندان هم خوشبین نیستند و این بازار هم بعد از این رشد نرخ بیسابقه، بیمیل به تغییر فاز قیمتی و ورود به یک روند کاهشی نیست، آنهم در شرایطی که موتور محرک این رشد قیمتها را میتوان تنها در جو روانی رشد نرخ و خریدهای هیجانی جستوجو کرد.
از اوایل مهرماه تا رکورد قیمتی میلگرد بالای 7 هزار تومان را شاهد هستیم که این بازار حتی از قیمت سکه و ارز و حتی شاخص بورس کالا هم بازدهی بالاتری داشتهاست؛ نکتهای که برای کشوری با پایینترین قیمت تمام شده فولاد در جهان قابل توجیه نیست، جز آنکه فشار نقدینگی این بازار را به حرکت درآوردهاست.
بازار فولاد تغییر فاز داده و وارد یک روند کاهشی جدید شدهایم، تا جایی که نمیتوان در مورد شتاب افت قیمتها اظهارنظر قاطعی داشت. قیمت بالای 7 هزار تومان برای میلگرد منطقی نبود و غالب اهالی بازار به این نکته واقف بودند، ولی ذات معاملهگری هیجانی مطلبی است که اجازه چندانی را برای تحلیل اوضاع در دورههای ملتهب بازار باقی نمیگذارد. حتی رشد قیمت آزاد ارز که همیشه جو روانی خرید را راهبری میکند هم نمیتوانست قیمت میلگرد را از 5 هزار تومان در یکماه و نیم به بالای 7 هزار تومان برساند، ولی چنین رخدادی را شاهد بودیم. دلیل این اتفاق را باید در خریدهای سنتی روزهای پایانی سال به همراه تزریق هیجان به بازارها و همچنین جرقههایی از رشد قیمت در بازارهای جهانی فولاد جستوجو کنیم. این موارد را باید با رشد موجودی انبارها مورد بحث قرار داد که احتمال تداوم افت نرخ را تقویت میکند.
همهساله هفته پایانی بهمن و دو هفته ابتدایی اسفندماه زمان اوج تقاضای فصلی در بازار بوده، ولی امسال بهدلیل تکانههای قیمت آزاد ارز و همچنین رشد قیمتها در بازار داخلی، شاهد بودیم که این خریدهای سنتی زودتر از حد انتظار به بازار وارد شد و در نهایت به رشد افسارگسیخته قیمتها کمک کرد. البته اولین شواهد از افت نرخ را در اواخر روز سهشنبه در بازار میلگرد و اواسط فعالیت بازار تیرآهن در همان روز شاهد بودیم که در روز گذشته به نسبت گسترش یافت.