
افت قیمت فولاد صادراتی ایران و همخوانی با نرخ های جهانی


بر اساس گزارشهای واحد خبر آهن ملل اصفهان در هفته گذشته قیمت محصولات فولادی صادراتی ایران سیری نزولی داشتهاست. این مسئله به دلیل همخوانی قیمتها با نرخهای جهانی اتفاق افتادهاست. با این حال، در روزهای آخر هفته شاهد افزایش قیمت این محصولات در بازارهای جهانی بودیم. در صورتی که قیمتها در بازارهای جهانی دچار تغییراتی شود، در داخل کشور نیز…
بر اساس گزارشهای واحد خبر آهن ملل اصفهان در هفته گذشته قیمت محصولات فولادی صادراتی ایران سیری نزولی داشتهاست. این مسئله به دلیل همخوانی قیمتها با نرخهای جهانی اتفاق افتادهاست. با این حال، در روزهای آخر هفته شاهد افزایش قیمت این محصولات در بازارهای جهانی بودیم. در صورتی که قیمتها در بازارهای جهانی دچار تغییراتی شود، در داخل کشور نیز نشانههای آن را بر بازار داخلی محصولات فولادی خواهیم دید.
افزایش نرخ حمل و نقل دریایی و کاهش قیمت محصولات صادراتی فولادی
در طی روزهای اخیر قیمت محصولات فولادی به دلیل بالا رفتن نرخ حمل و نقل دریایی کاهش یافت. هم اکنون افزایش نرخ حمل و نقل با وجود پایین بودن قیمت محصولات به عنوان یک معضل شناخته شدهاست. این شرایط قابل پیشبینی بودهاست، زیرا نرخهای جهانی نیز تمایل به کاهش قیمت آهنآلات داشتهاند.
طبق گزارشهای اخیر واحد خبر آهن ملل اصفهان، نرخ قیمت محصولات صادراتی فولادی کاهش یافت و این مسئله باعث کاهش قیمت محصولات در بازارهای داخلی شدهاست.
صادرات ریالی برای بعضی از محصولات فولادی
بر اساس گزارش خبر آهن ملل اصفهان، برای برخی از محصولات فولادی مانند میلگرد، صادرات ریالی به کشورهای داخل منطقه هنوز ادامه دارد. قیمت شمش فولادی بین 410 تا 415 دلار اعلام شدهاست. با این حال کشتی در هنگام تحویل بار، نرخی معادل 407 دلار را برای هر تن اعلام میکند. با این شرایط به نظر میرسد که قیمتهای ثبت شده در هفته قبل به نسبت قیمتهای کنونی بسیار منطقیتر بودهاست.
قیمت میلگرد صادراتی در هفته قبل متفاوت بود. بررسی کارشناسان ما نشان میدهد که بخشی از محمولهها هنوز هم به صورت ریالی به کشورهای دیگر صادر میشود. شیوه این گونه صادرات به صورتی است که بسیاری از خریداران کالای مورد نظر خود را با نرخهای ریالی خریداری کرده و با اتمام کارهای گمرکی مربوط به کالا آن را به صورت متفاوتی صادر میکنند.
این مسئله باعث شده که نرخهای متفاوتی برای این کالا اعلام شود که ممکن است در برخی اوقات نیز قیمت کمتری داشتهباشد. شرایط تحویل این کالا نیز هم به شکل تحویل در مرز و هم درب کارخانه میباشد. لازم است که دولت و سازمانهای مربوطه در مورد نرخ بالای حمل و نقل کالا به روش دریایی چاره مناسبی بیابند.
سلام. با توجه به کاهش میلگرد صادراتی، تولید برای داخل کشور به صرفه تر است یا برای صادرات؟؟