
زیر مجموعههای ذوب آهن اصفهان


بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان در مورد زیر مجموعههای ذوب آهن اصفهان ، داشتن صنعتی مثل ذوب آهن همواره آرمانی بزرگ برای ایرانیان به شمار میرفت. با توجه به مشکلاتی که کشورهای دیگر با کشور ما داشتند، حاضر نشدند که این تکنولوژی را در اختیار ایرانیان قرار دهند. با این وجود، در نهایت علی رغم همه مشکلات…
بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان در مورد زیر مجموعههای ذوب آهن اصفهان ، داشتن صنعتی مثل ذوب آهن همواره آرمانی بزرگ برای ایرانیان به شمار میرفت. با توجه به مشکلاتی که کشورهای دیگر با کشور ما داشتند، حاضر نشدند که این تکنولوژی را در اختیار ایرانیان قرار دهند. با این وجود، در نهایت علی رغم همه مشکلات موجود در نهایت قرارداد احداث ذوب آهن اصفهان در سال 1344 با کشور شوروی سابق منعقد شد و در سال 1346 نیز کلنگ این شرکت عظیم تولید فولاد در اصفهان زده شد.
احداث ذوب آهن در آن زمان و تحت شرایط حاکم بر آن دوران، بزرگترین پروژه صنعتی در کشور بود که ظرف مدت چهار سال کلنگزنی شد و در سال 1350 اولین بهرهبرداری از کوره بلند شماره یک ذوب آهن انجام گرفت و آرزوی ملی ایرانیان محقق شد. ذوب آهن اصفهان چشم همگان را به صنعت فولاد روشن کرد، این مهم به واقع شاهکار بزرگی برای صنعت فولاد کشور به شمار میرود که در اذهان مردم ایران زمین تا همیشه جاودانه است.
با احداث ذوبآهن، استان اصفهان محور تولید فولاد ایران، قرار گرفت، گزینش اصفهان به این علت بود که این استان در مرکز کشور قرار داشت و با آسیبهای مرزی کمتری مواجه بود و همچنین قرارگیری آن در کنار معادن که فاصله آن تا معدن یزد 200 تا 300 کیلومتر بود و قرارگیری در جوار رودخانه زایندهرود از سایر مزیتهای آن بود. علاوه بر این مزایا، اصفهان شهر صنعتگران ماهر و زبردستی است که در زمینههای مختلف نقشآفرین بودند و تاریخ گواه این موضوع است.
در زمان ساخت ذوب آهن کارشناسان روس هم حضور داشتند اما محور اصلی کار در اختیار صنعتگران، کارگران ماهر و متخصصین و کارشناسان و مهندسین ایرانی بود که با احداث این شرکت خدمات بسیاری را به دیگر صنایع کشور ارائه داد. با ورود ذوب آهن به ایران و تولید 550 هزار تن که طرح اولیه روسها بود، طبیعتاً دو محور برای توسعه مورد توجه قرار گرفت.
توسعه ذوبآهن پس از بهرهبرداری اولیه 550 هزار تن بود، پس از آن متوجه شدند این کارخانه با امکانات و تجهیزات نصب شده توان افزایش تولید را دارد بر این اساس طرح توسعه ذوب آهن به میزان یک میلیون و 900 هزار تن افزایش یافت که گستره این موضوع در تمامی زمینههای خط تولید ذوب آهن بود.
از آنجایی که ایران، صنعت مادر ذوبآهن را داشت و در کنار آن صنایع کوچکتر تولید فولاد نیز وجود داشتند، برنامهریزی شد که تولید فولاد در آن مقطع به مرز 5 میلیون تن برسد. ذوب آهن اصفهان به عنوان شناسنامه تولید فولاد در کشور با استفاده از سنگ آهنی که از معادن استخراج میشد، پروفیلهای ساختمانی اعم از تیرآهن، آرماتور، نبشی، ناودانی و غیره که محصول نهایی نورد بود، در سبد محصولات خود قرار داد.
فرزندان ذوبآهن اصفهان
ذوبآهن اصفهان در توسعه فولاد و احداث صنایع مختلف نقش بیبدیلی داشت که همگان بر آن واقف هستند. این شرکت در ساخت سایر صنایع نقش مستقیم داشته است. از مهمترین زیر مجموعههای ذوب آهن اصفهان میتوان موارد زیر را برشمرد:
فولاد میبد یزد، فولاد مبارکه، فولاد خراسان، قروه و همدان، فولاد خوزستان، فولاد آلیاژی یزد.