
ارزانفروشی محصولات فولادی چین در پی ترس از رکود اقتصادی


بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان، در روز جمعه در بازارها و معاملات آینده چین، قیمت محصولات فلزی و مواد اولیه با کاهش روبهرو شد. سنگآهن، ماده اولیه مهم در زنجیره تولید فولاد در حدود 5 درصد با افت همراه شد. دلیل این موضوع را میتوان گسترش سریع ویروس کرونا دانست. این موضوع به ترس از رکود جهانی…
بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان، در روز جمعه در بازارها و معاملات آینده چین، قیمت محصولات فلزی و مواد اولیه با کاهش روبهرو شد. سنگآهن، ماده اولیه مهم در زنجیره تولید فولاد در حدود 5 درصد با افت همراه شد. دلیل این موضوع را میتوان گسترش سریع ویروس کرونا دانست. این موضوع به ترس از رکود جهانی دامن زده و چشمانداز تقاضای فلزات آهنی را تیرهتر کردهاست.
با توجه به اینکه ویروس کرونا از کشور چین سرچشمه گرفته، هم اکنون هزاران نفر را آلوده کرده و با در نظر گرفتن این نکته که نیمی از تولید فولاد جهان در چین میباشد و این کشور در زمینه صادرات بزرگترین صادرکننده مواد تولیدی و ساختمانی است، به این ترتیب ترس از رکود جهانی تشدید شدهاست.
هم اکنون کشور چین که به عنوان بزرگترین واردکننده سنگآهن در جهان میباشد، تحت فشار قرار گرفته تا به این ترتیب بتواند محصولات فولادی بیشتری را به فروش برساند. دلیل این جریان را میتوان متوقف شدن پروژههای ساخت و ساز و فروش کارخانهها دانست که توانسته ضربه سنگینی به تقاضا وارد کند.
در بورس کالای دالیان، قراردادهای سنگآهن در حدود 4.7 درصد کاهش یافته و به ازای هر تن در حدود 86 دلار و 41 سنت رسیدهاست. به این ترتیب، در نهایت شاهد آن هستیم که قیمتهای نقدی در دو هفته اخیر به کمترین میزان خود تنزل کردهاست. علاوه بر این، معاملات شانگهای به اندازه 3 درصد با افت همراه شدهاست.
با توجه به گسترش سریع بیماری کرونا ویروس در سراسر جهان و همهگیری این ویروس که باعث اختلال در تجارت جهانی شده، ارزانفروشی چین نیز تشدید شدهاست. با اینکه فعالیتهای اقتصادی در در چین پس از تعطیلات تحمیل شده در این کشور برای مهار بیماری، به آرامی از سر گرفته میشود، اما سایر کشورها شروع به اعمال محدودیتهایی برای ممانعت از شیوع بیماری کردهاند.
یک تحلیلگر از شرکت Argonaut Securities در هنگکنک بیان کرده که اقداماتی مثل قرنطینه که برای پیشگیری از سمت برخی از مناطق و کشورهای آسیبدیده صورت گرفته، منجر به مختل شدن واردات و صاردات چین شدهاست. این امر به احتمال زیاد میتواند بر بهبود اقتصاد داخلی چین اثر بگذارد.
این تحلیلگر در ادامه بیانات خود اشاره کرده که محصول میلگرد که یک محصول ویژه برای ساخت و ساز محسوب میشود، در معاملات آینده بورس کالا در حدود 2.3 درصد افت خواهد کرد. این در حالی است که نورد گرم و که در خودرو و لوازم خانگی استفاده میشود، در حدود 1.8 درصد و فولادهای ضدزنگ در حدود 1.2 درصد کاهش یافتهاند.
زغال ککشو و کک، هر دو تقریبا در حدود 2 درصد کاهش یافتند. در روز پنجشنبه قیمت لحظهای سنگآهن با خلوص 62 درصد که 88 دلار تسویه شد، از پایینترین سطح قیمتی خود از 12 فوریه تا کنون را تجربه کرد.
بر طبق یک نظرسنجی از رویترز از 25 اقتصاددان این نتیجه حاصل شد که در پی شیوع بیماری کرونا ویروس و جلوگیری از شیوع آن، فعالیتها در بخش تولید گسترده چین به احتمال زیاد سریعترین افت را در ماه فوریه تجربه نموده و همین امر بحران مالی جهانی را تشدید میکند.
برترین استان تولیدکننده فولاد چین یعنی هبی دارای پروژههای بزرگی است که در سال 2020 برنامهریزی شدهاست. از جمله این پروژهها میتوان به 18 پروژه فولادی با سرمایهگذاری مجموعا 215.7 میلیارد یوان اشاره کرد.
نظرات
دیدگاه ها بسته شده اند.