انواع لوله و پروفیل و فرایند تولید آنها
آیا با انواع لوله فولادی و پروفیل آشنا هستید؟ فرآیند تولید لوله و پروفیل به چه صورت است؟ لوله های فولادی نوعی استوانه بلند با سطح مقطع دایره می باشند که از آن ها برای جابجایی و انتقال سیالات استفاده می شود. این محصول پر کاربرد در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع لوله و پروفیل و فرآیند تولید آن ها با ادامه مقاله با آهن ملل همراه باشید.
تعریف لوله و پروفیل
به یک استوانه توخالی بلند دایره ای شکل لوله می گویند. لازم است بدانید پروفیل از لحاظ لغوی به معنی ثابت بودن مقطع است.
پیشنهاد مطالعه: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع لوله های فولادی و کاربرد آن ها در صنایع مختلف، مقاله “لوله فولادی چیست و در کدام صنایع قابل استفاده است؟” را مطالعه نمایید.
انواع لوله و پروفیل
- لوله های درزجوش (لوله های درزدار): این نوع لوله از نظر ابعاد و نحوه تولید و جنس و مصارف کاربردی به سه دسته لوله های صنعتی، لوله سیاه آب و لوله حفاری تقسیم می شود.
- لوله های بدون درز (لوله های مانیسمان): به لوله های فولادی گفته می شود که هیچ جوشی در آن مورد استفاده قرار نمی گیرد. این نوع لوله ها از ابتدا به شکل بدون درز و به سایزهای مختلف تولید می شوند.
- لوله های گازی(روکار یا گازی و توکار یاAPI): لوله گازی به لوله ای از جنس فولاد یا پلی اتیلن گفته می شود که برای انتقال گاز از پالایشگاه تا ایستگاه افت فشار گاز در ورودی شهرها جهت توزیع کاربرد دارد. لوله گاز در نیروگاه ها، صنایع پتروشیمی، ساختمان ها، پالایشگاه ها و سوله های صنعتی استفاده می شود. همچنین در لوله کشی سیستم هوای فشرده نیز از این لوله ها استفاده می شود. در بخش توزیع، خطوط لوله گاز به دو دسته لوله تغذیه و لوله شبکه توزیع تقسیم می شوند. لوله تغذیه گاز را از ایستگاه های تقلیل فشار به داخل شهرها انتقال می دهد. سپس شبکه توزیع، گاز طبیعی را در خطوط لوله شهری، توزیع می کند.
انواع پروفیل
- پروفیل باز:این پروفیل ها شامل تیرآهن، میلگرد، ناودانی، تسمه، هاش و موارد دیگر می شود.
- پروفیل بسته:این پروفیل ها شامل قوطی، لوله، پروفیل درب و پنجره، پروفیل های کرکره برقی، پروفیل های پی وی سی و موارد دیگر می شود.
- قسمت بزرگی از پروفیل ها برای ساختن درب و پنجره های آهنی استفاده می شود که از لحاظ مشخصات و اندازه از شماره ۱ تا ۷ تقسیم بندی می شود.
- پروفیل های مربع و مستطیل، مانند نرده های فلزی در نرده های فلزی، کنار راه پله ها، نرده کشی های اطراف خانه و زمین های محصور شده و غیره استفاده می شود.
- پروفیل های قوطی مربع و مربع مستطیل در صنایع خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرد.
- پروفیل های قوطی مربع برای ساخت پایه میز و صندلی استفاده می شود.
- پروفیل Z برای پوشش سقف سوله ها استفاده می شود و به صورت Z تولید می شود.
- پروفیل های نبشی و ناودانی به روش نورد سرد تولید می شود. پروفیل های نبشی برای ساختن چهارچوب درب و انواع قالب های فلزی در ماشین آلات استفاده می شود.
- ناودانی های کوچک در مکان هایی مانند در کرکره ای مغازه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
مجموعه آهن ملل مناسب ترین و به روزترین قیمت لوله فولادی را به شما عزیزان ارائه می دهد.
روش تولید لوله و پروفیل فولادی
کارخانه هایی که لوله و پروفیل تولید می کنند از روش نورد سرد استفاده می شود و ورق های فولادی را به محصولات نهایی به شکل و اندازه های مختلف (پروفیل های باز و بسته) تبدیل می کنند. این پروسه شامل مراحلی می باشد و به طور مختصر در مورد آن توضیح می دهیم.
- مواد اولیه: مواد اولیه استفاده شده اکثر کارخانه ها از کشورهای اروپایی و ژاپن و بعد از آن از فولاد مبارکه تامین می شود. مقدار بیشتر آن از فولاد مبارکه اصفهان تهیه می شود. ورق استفاده شده برای تولید محصولات باید از ترکیبات شیمیایی خاصی استفاده شود تا در زمان تولید و در هنگام مصرف برای تولید کننده و مصرف کننده مشکل ساز نشود. ورق فولادی بعد از ورود به کارخانه سنجیده می شود و با توجه به مشخصات ابعادی و موارد استفاده در قسمت های مختلف انبار رفته و وارد فرآیند تولید می شود.
- برش کلاف به نوار: کلاف ها در دستگاه های برش به عرض مشخص بریده می شود. این دستگاه ها اتوماتیک و برخی نیمه اتوماتیک هستند. یک دستگاه برش عموما قسمت های مختلفی از جمله ذخیره کلاف، میز حمل کننده، ضربه گیر، کلاف گیر و سیستم های بازکننده طوقه های کلاف، سیستم کنترل کننده کناره برای بهتر تنظیم شدن، صاف کننده ورق، گیوتین و قرقره های هدایت ورق، غلتک های تغذیه ورق، قسمت اصلی برش، غلتک های جداکننده نوارهای بریده شده، نگه دارنده نوارها و نهایتا نوار جمع کن می باشد.
تولید لوله و پروفیل
قوطی و پروفیل به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم تولید می شوند. معمولا پروفیل باز با روش مستقیم تولید می شود. دستگاه های تولیدکننده لوله و پروفیل معمولا دارای قسمت های تغذیه نوار، گیوتین، قسمت جوش سر و ته نوار، فرمینگ، قسمت جوش دو لبه پروفیل، براده برداری، سردکن، شتاب دهنده و میز تخلیه است.
جمع بندی
دریافتیم که به یک استوانه توخالی بلند دایره ای شکل لوله می گویند. متداول ترین انواع لوله و پروفیل عبارتند از: لوله های درزدار، لوله های بدون درز و لوله های گازی. کارخانه هایی که لوله و پروفیل تولید می کنند از روش نورد سرد استفاده می شود و ورق های فولادی را به محصولات نهایی به شکل و اندازه های مختلف (پروفیل های باز و بسته) تبدیل می کنند. قوطی و پروفیل به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم تولید می شوند.
سوالات متداول فرآیند تولید انواع لوله و پروفیل
متداول ترین انواع لوله و پروفیل کدامند؟
متداول ترین انواع لوله و پروفیل عبارتند از: لوله های درزدار، لوله های بدون درز و لوله های گازی.
لوله چیست؟
به یک استوانه توخالی بلند دایره ای شکل لوله می گویند. پروفیل از لحاظ لغوی به معنی ثابت بودن مقطع است.
روش های تولید لوله و پروفیل کدامند؟
قوطی و پروفیل به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم تولید می شوند. معمولا پروفیل باز با روش مستقیم تولید می شود. دستگاه های تولیدکننده لوله و پروفیل معمولا دارای قسمت های تغذیه نوار، گیوتین، قسمت جوش سر و ته نوار، فرمینگ، قسمت جوش دو لبه پروفیل، براده برداری، سردکن، شتاب دهنده و میز تخلیه است.