حمله اسرائیل و توقف افزایش قیمت ها در بازار آهن
بامداد امروز، اسرائیل طی اقدامی تنش زا ، نقاطی از مراکز نظامی در استان های تهران، خوزستان و ایلام را مورد حمله قرار داد که با واکنش پدافند هوایی ایران روبهرو شد. این حمله اسرائیل باعث افزایش نگرانی ها در منطقه و همچنین توقف افزایش قیمت ها در بازار آهن شد.
اعلامیه قرارگاه پدافند هوایی کشور بعد از حمله اسرائیل
پس از حمله اسرائیل به نقاطی از مراکز نظامی ایران، قرارگاه پدافند هوایی کشور طی اعلامیه ای چنین بیان کرد:
قرارگاه پدافند هوایی کشور
«به استحضار ملت شریف ایران میرساند؛ باوجود هشدارهای قبلی مسئولین جمهوری اسلامی به رژیم جنایتکار و غیرقانونی صهیونیستی مبنی بر پرهیز از هرگونه اقدام ماجراجویانه، این رژیم جعلی بامداد امروز در اقدامی تنش زا، نقاطی از مراکز نظامی در استان های تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرار داده که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیب های محدودی به برخی از نقاط وارد شده که ابعاد این حادثه در دست بررسی است.
در این راستا ضمن دعوت از مردم به حفظ همبستگی و آرامش درخواست میشود اخبار مربوط به این حوادث را از طریق رسانه ملی دنبال نمایند و به شایعات رسانههای دشمن توجه نکنند.»
واکش بازار آهن به حمله اسرائیل
بازار آهن در واکنش به حمله اسرائیل؛ کمی عقب نشینی داشت؛ به طوری که قیمت میلگرد در برخی از مبادی بین ۱۰۰ تا ۷۰۰ تومان کاهش داشت. با این حال، بازار آهن در هفته گذشته با افزایش نسبی قیمت ها روبهرو بود که در اکثر مقاطع فولادی به ویژه ورق و میلگرد دیده می شد. از این رو، حمله اسرائیل و کاهش نرخ دلار در امروز باعث توقف افزایش قیمت ها در بازار آهن آلات شد.
آینده بازار آهن، افزایشی یا کاهشی؟
کارشناسان اقتصادی معتقدند که فعلا با این شرایط، بازار کاهشی است و قیمت ها در حالت اصلاح قرار دارند. با این وجود، در صورت ادامه تنش ها و عدم ثبات بازار باید شاهد افت تقاضا در بازار آهن و رکود نسبی باشیم. از طرفی، نرخ تورم را هم باید در نظر گرفت. روز جمعه، مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه مصرف کننده را بالغ بر ۳۱.۶ درصد اعلام کرد که نسبت به ماه قبل ۰.۴ درصد افزایش داشته است. با این حساب در صورت عدم کنترل تورم، با نوسان قیمت آهن آلات مواجه خواهیم بود.
بریکس، فرشته نجات بازار آهن؟
حضور ایران در نشست بریکس و دستاوردهای حاصل از آن می تواند راهی برای دور زدن تحریم ها باشد و پنجره ای جدید به روی اقتصاد ایران باز کند. بریکس سازمانی متشکل از کشورهای برزیل، چین، هند، روسیه، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی است. در صورت گسترش همکاری ایران با کشورهای عضو، رونق صادارت آهن آلات و ارز آوری بیشتر خواهد شد.