با چقدر سرمایه می شه آهن فروشی زد؟

اگر برای شما سواله که آهن فروشی چقدر پول میخواهد ، باید بدانید سود آهن فروشی شاید در نگاه اول برای شما جذاب به نظر برسد، ولی باید در نظر بگیرید که سرمایه لازم برای آهن فروشی فقط مختص به اجاره دفتر یا انبار نمی شود. روی هم رفته مبالغ سنگینی می شود که باید از عهده آن برآیید. برای همین در این مقاله توضیح می دهیم که با چقدر سرمایه می شه آهن فروشی زد.

پاسخ کوتاه به سوال آهن فروشی چقدر پول میخواد؟

با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۴ هستیم، حداقل سرمایه برای آهن فروشی ۲ میلیارد تومان است. بسته به موقعیت مکانی کسب و کار و متراژ آن هزینه های شروع کسب و کار آهن فروشی می تواند متفاوت باشد. در ضمن، هزینه حمل و نقل آهن آلات، حقوق کارمندان و هزینه های جانبی مانند (برش، باسکول، جرثقیل و غیره) و اجاره دفتر را باید در نظر بگیرید.

آهن فروشی چقدر پول میخواد؟

به عنوان مثال اجاره ماهانه سوله آهن فروشی بین ۲۰ تا 300 میلیون تومان هم می شود. البته این عدد به شهر و مکان جغرافیایی سوله بستگی دارد. همچنین، اینکه سوله فلزی یا بتنی باشد هزینه اجاره آن متفاوت است. این دیگر به شمّ اقتصادی و قدرت فروش شما بر می گردد که آیا می توانید از پس هزینه های جانبی آهن فروشی برآیید یا خیر.


حاشیه سود آهن فروشی

حاشیه سود آهن فروشی

به طور کلی حاشیه سود آهن فروش بین 2 تا 5 درصد متغیر است. البته این میزان سود در شرایط بد اقتصادی یا رکود بازار  کمتر می شود. بنابراین باید توازنی بین سود آوری و هزینه های جاری برقرار کنید. منظور از هزینه های جاری هزینه های فروش (حمل و نقل، انبارداری تبلیغات)، حقوق و دستمزد، هزینه تأمین و خرید آهن آلات است. در ضمن بحث مالیات را هم باید در نظر بگیرید.


شرایط لازم برای شغل آهن فروشی

شرایط لازم برای شغل آهن فروشی

شغل آهن فروشی به این سادگی ها هم که فکر می کنید نیست. اول از هر چیزی باید یک شرکت بازرگانی ثبت شده داشته باشید و مجوزهای آن را از اتحادیه آهن فروش ها و وزارت صنعت و معدن دریافت کنید. به عنوان نمونه، شرکت آهن ملل یکی از شرکت های بازرگانی در زمینه تأمین و فروش انواع آلات با مجوز رسمی از وزارت صنعت و معدن است. همچنین برای آهن فروشی باید شرایط زیر را داشته باشید:

۱- داشتن اعتبار

گاهی اوقات پیش آمده که به دلیل اعتبار بالایی که خریدار در بازار دارد، فروشنده بار را به صورت اعتباری به او می فروشد و بعدا خریدار هزینه بار را به صورت مدت دار پرداخت می کند.

۲- آشنایی با زبان بازار آهن

در نگاه اول شاید عجیب باشد ولی زبان بازار آهن دنیای دیگری است. اصطلاحات آهن فروش ها با بقیه بازارها متفاوت است و باید آنها را یاد بگیرید. به عنوان مثال وقتی دو آهن فروشی می گوید «پَته باسکول رو بده» یعنی اینکه فیش باسکول رو بده.

۳- تشکیل پرونده مالیاتی

به عنوان فردی که صاحب کسب و کار هستید و شرکت ثبت شده در حوزه آهن آلات دارید باید حتما پرونده مالیاتی خود را در اسرع وقت تشکیل دهید.

۴- داشتن وبسایت

برای مشتری های فعلی و احتمالی، داشتن وب سایت ضروری است. در وبسایت خود می توانید اطلاعیه های مرتبط و راه های ارتباطی با مشتریان خود را اعلام کنید.

نکته: در ابتدای کار زیاد کمال گرایی لازم نیست و می توانید فروش تک محصولی داشته باشید. بهتر است با یک محصول فولادی مثلا میلگرد یا تیرآهن شروع کنید. پس از گذر زمان می توانید محصولات فولادی دیگری هم به سبد فروش خود اضافه کنید. 


آیا لازمه برای آهن فروشی انبار بخریم؟

خیر ضرورتی ندارد. ولی برای اینکه مدیریت بهتری روی خدمات جانبی مانند برشکاری، فُرمینگ و همچنین مباحث لجستیک داشته باشید می توانید برای خودتان انبار بخرید. معمولا برای انبار یک سوله صنعتی ۱۵ تا ۳۰ متری برای شروع کار بد نیست. ولی اگر سرمایه لازم برای ساخت سوله ندارید می توانید انبار اجاره کنید.


آیا با سرمایه کم هم می شه آهن فروشی زد؟

بله می شود ولی این مسئله را هم باید در نظر بگیرید که با گذشت زمان هزینه های جانبی نیز بیشتر می شود. مثلا یک اتفاق یا رخداد  غیر منتظره بیفتد مانند اوایل دوران کرونا که آهن فروشی شدیدا دچار کورد شد. یا ممکن است قیمت کرایه بار به دلیل افزایش نرخ بنزین با گازوئیل زیاد شود. برای همین به غیر از سرمایه اولیه لازم برای آهن فروشی باید یک صندوق یا سرمایه ذخیره داشته باشید.


کلام آخر

حداقل پول لازم برای آهن فروشی از ۲ میلیارد تومان است. این سرمایه اولیه برای آهن فروشی شامل هزینه های جاری مانند حقوق و دستمزد کارکنان، انبارداری، اجاره دفتر و خدمات جانبی (برشکاری، فُرمینگ، حمل و نقل) می شود. همچنین یک هزینه مختصری باید برای تشکیل پرونده های مالیاتی پرداخت کنید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.