
شایعاتی مبنی بر خروج فولاد از بورس کالا


بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان، در این روزها شنیده شدن شایعاتی پیرامون خروج فولاد از بورس کالا باعث شده که بازار سهام دچار تب و لرز شود، اما با روشن شدن فروش دستوری ۶۰ هزار تن شمش و همچنین نامه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به رئیسجمهوری در اعتراض به سیاست وزارت صمت در بازار فولاد، شاخص بورس واکنش نشان…
بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان، در این روزها شنیده شدن شایعاتی پیرامون خروج فولاد از بورس کالا باعث شده که بازار سهام دچار تب و لرز شود، اما با روشن شدن فروش دستوری ۶۰ هزار تن شمش و همچنین نامه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به رئیسجمهوری در اعتراض به سیاست وزارت صمت در بازار فولاد، شاخص بورس واکنش نشان داد و با ۳۶ هزار واحد افت مواجه شد تا بیشترین نزول عددی تاریخ با وزنه فولاد ثبت شود.
افشای مفاد دو نامه یعنی نامه دبیر ستاد تنظیم بازار به مدیرعامل فولاد خوزستان برای تحویل ۶۰ هزار تن شمش فولاد به یک شرکت فعال در صنایع پایین دستی و همچنین نامه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به رئیسجمهوری ابعاد تازه ای از برنامهای احتمالی برخی دستگاههای دولتی برای حوالهای و رانتی کردن فرآیند توزیع این محصول مهم صنعتی را به نمایش گذاشت. با وجود مخالفت کارشناسان بحث خروج فولاد از رینگ معاملاتی بورس کالا هنوز در جریان است، هرچند رایزنیها برای جلوگیری از این تصمیم رانت ساز و فساد آفرین، به صورت پیدا و پنهان، همچنان ادامه دارد.
هنوز نمیتوان خبر خروج فولاد از بازار شفاف را با صراحت مخابره کرد. حتی اگر نامه نگاریهای پشت پرده جدی باشد، انتشار نامه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به نامه رئیس دفتر ریاست جمهوری موید پیگیری خروج فولاد از ساز و کارهای بازار سرمایه با دستور شخص رئیس جمهوری و رفتن به سمت سیاست های فروش حواله ای است. با اینکه این تصمیم اعجاب آور با هدف کنترل بازار آشفته فولاد گرفته شده، اما کارشناسان معتقدند خروج فولاد از بورس کالا نه تنها به کنترل بازار کمک نمی کند که زمینه ساز معاملات پشت پرده و توزیع رانت گسترده تر خواهد بود.
فروش سهمیه ای با قیمت دستوری دقیقا یادآور تصویر فروش حواله ای آهن و فولاد در سه دهه گذشته است. شاید قرار است در سال ۹۹ با تولید حداقل ۲۸ تا ۳۰ میلیون تن و مصرف حداکثر ۱۸ میلیون تنی خاطرات دهه ۶۰ در بازار فولاد زنده شود. چیزی که در اذهان نمی گنجد.