
دلایل موثر بر رشد بیش از اندازه گرانی در بازار آهن


بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان در راستای دلایل گرانی بازار آهن، در شرایط کنونی در بازار آهن همواره بلاتکلیفی موج میزند. دلیل این مسئله را میتوان از یک طرف رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد دانست که به مازاد تولید اذعان داشتهاست. از طرفی دیگر از حجم سرمایهگذاری در بخش ساخت و ساز بسیار کاسته شدهاست. هم…
بر اساس گزارش واحد خبر آهن ملل اصفهان در راستای دلایل گرانی بازار آهن، در شرایط کنونی در بازار آهن همواره بلاتکلیفی موج میزند. دلیل این مسئله را میتوان از یک طرف رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد دانست که به مازاد تولید اذعان داشتهاست. از طرفی دیگر از حجم سرمایهگذاری در بخش ساخت و ساز بسیار کاسته شدهاست. هم اکنون یک سوال مهم مطرح است و آن هم این است که چرا با وجود مازاد تولید، آهن در عرضه یک ماه بالغ بر سی درصد افزایش قیمت پیدا کردهاست؟ این رشد قیمت چه توجیهی دارد؟
در شرایط فعلی در بازار آهن شایعاتی مبنی بر اقدام به راهاندازی کمپین «نه به خرید هیجانی آهن و فولاد» توسط صنف آهنفروشان شنیده میشود. رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات در همین رابطه بیان کرد که این نوع کمپینها معمولاً هنگام افزایش یا کاهش بیدلیل و بدون منطق قیمتها، شکل میگیرند. کمپین، ابتکار اهالی صنف است. همکاران ما در ارتباط با دلایل افزایش حدود ۳۰ درصدی بهای کالاها در بازار آهن هنوز توجیه نشدهاند و این مسئله به این دلیل است که افزایش یا کاهش قیمتها باید با استدلال و دلایلی منطقی اتفاق بیفتد.
کارشناسان بر این باورند که باید برای تولید برنامهریزی کرد. در واقع لازم است برای شرایطی مثل مازاد یا کمبود تولید، برنامه مناسب و ویژهای وجود داشتهباشد، اما متاسفانه همواره در حوزه فولاد خبری از سیاست مدون و راهبردی به چشم نمیخورد.
با اینکه صنعت فولاد دومین صنعت مهم پس از نفت در کشور ما میباشد، لازم است که برای موضوعاتی مثل میزان تولید، مصرف و صادرات، برنامه و قانون وجود داشتهباشد. از این نظر لازم است بدانیم که برنامهها، مقطعی و خلقالساعه هستند که میتوانند روال عادی بازار را بر هم زنند و بر تحریمها و مشکلاتی مثل سخت شدن نقل و انتقالات مالی تاثیر بگذارند. با این حال، داشتن برنامه بلندمدت و مدون، یک نیاز اساسی در کشور ما محسوب میشود.
سالانه حدود 26 میلیون تن آهن در کشور تولید میشود که حدود 17 میلیون تن آن در بازار داخلی به مصرف میرسد. پس با این وجود، لازم است زنجیره تولید تا رسیدن به مصرفکننده واقعی کنترل شود و خواسته اصلی فعالان بازار آهن این است که زنجیره فولاد به تولیدکنندگان و توزیعکنندگان اصلی و واقعی محدود شود تا به این ترتیب از ورود کسانی که تنها سبب نابسامانی و افسار گسیختگی در بازار میشوند، جلوگیری شود.
نظرات
دیدگاه ها بسته شده اند.